Užsiėmimo „Jaunųjų tyrėjų ekspedicija“ dalyviai keliavo po Kintus

Vykdant Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“ rugsėjo ir spalio mėnesiais vyko paskutiniai užsiėmimai „Jaunųjų tyrėjų ekspedicija“.

Užsiėmimų metu dalyviai rengė fotografijų ir kūrybinių darbelių parodą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“. Vyko ekspedicija po Raudonųjų ąžuolų alėją, keliaujant Didžiosios Kintų tujos link. Didžioji tuja – tai didžiausia Lietuvoje auganti tuja, jos aukštis siekia 19 metrų, o lajos plotis yra apie 12 metrų. Europoje didesnė tuja žinoma tik Šveicarijoje. Tikslus tujos amžius nėra žinomas, nes medis yra dvikamienis ir pagal rieves amžiaus nustatyti negalima. Žinoma, kad girininkijos pastatas buvo statomas 1902–1912 metais, spėjama, kad tada ir buvo pasodinta Didžioji tuja.

Bendradarbiaujant su Kintų Vydūno kultūros centru vyko ekspedicija po Kintus. Lydimi geografijos mokytojo Ramūno Grikšo ir minėto centro kultūrinės veiklos vadybininkės Astos Neimantienės užsiėmimo dalyviai keliavo pagrindine Kintų gatve. Naudodamiesi planšetiniu kompiuteriu, mobiliaisiais telefonais, stabteldami prie pastatų, gatvelių, medžių jie domėjosi Kintų apylinkėse esančiomis gamtos vertybėmis, tyrinėjo aplinką, keliavo  pažintinu rekreaciniu taku. Mobiliuosiuose telefonuose ir planšetiniame kompiuteryje matydami senas miestelio fotografijas ir dabartinį vaizdą, tyrėjai bandė ne tik atpažinti, bet ir palyginti, kaip per keletą šimtų metų pasikeitė Kintų gyvenvietė. Vaikai ir jaunimas sužinojo daug naujos informacijos apie savo gimtąjį kraštą.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai