Vaikai popietę leido klausydamiesi istorijos apie Pepę Ilgakojinę

Lapkričio 8 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Švėkšnos filiale vyko garsiniai skaitymai,  kuriuose dalyvavo Švėkšnos ,,Saulės“ gimnazijos pirmokai su mokytoja Vilma Adomavičiene.

Pasakojimas apie vieną pačių žinomiausių rašytojos Astridos Lindgren sukurtą personažą Pepę Ilgakojinę – raudonplaukę, smalsią, keistą, į įvairiausias linksmas ir nelabai linksmas gyvenimiškas situacijas patenkančią mergaitę – sudomino vaikus. Buvo pinamos styrančios kasytės, piešiamas veidukas, pasimatuotos skirtingos dryžuotos kojinės. Mergaitės panoro tapti pepėmis, tad pasirinko jas vaidinti.

Istorija apie keistą mergaitę, kurią rašytoja kadaise sukūrė savo dukrai Karin Nyman, sužavėjo visus. Taip prie mažosios Karin lovos gimė Pepilota Viktualija Rulgaldina Krusminta Efraimo duktė Ilgakojinė, kapitono Efraimo Ilgakojinės, buvusio jūrų siaubo, o dabar negrų karaliaus duktė – visame pasaulyje žinoma trumpučiu Pepės vardu. Tai pati stipriausia, nuoširdžiausia ir turtingiausia pasaulyje mergaitė, viena pati su beždžionėle, kurios vardas yra ponas Nilsonas, ir arkliu gyvenanti Švedijos kaimelyje. Ji turi du ištikimiausius draugus – Tomį ir Aniką.

Vaikams neprailgo popietė klausantis nuostabios istorijos apie išdykusią mergaitę Pepę Ilgakojinę.

Danutė Litvinienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Švėkšnos filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai