Vaikai žaidė viktorinoje ir sprendė kryžiažodį

Lapkričio 15 dieną Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokiniai dalyvavo jau ne vienerius metus vykstančiame skaitymo projekte ,,Augu skaitydamas“, skirtame skatinti vaikų domėjimąsi knygomis bei lavinti kūrybinius gebėjimus.

Renginį organizavo Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo bibliotekininkė Daiva Kaktienė kartu su pradinių klasių mokytoja Drąsute Vaitkevičiene. Protų mūšis prasidėjo poetės Salomėjos Nėries, kurios 115-ąsias gimimo metines šiemet minime, biografijos ir kūrybos pristatymu. Vėliau dalyviai susiskirstė į dvi komandas: „Bijok mūsų“ ir „Saldainiukai“. Abi komandos gavo po tekstą su Salomėjos Nėries biografija. Šiuos tekstus perskaičius reikėjo atsakyti į klausimus, susijusius su poetės gyvenimu. Šią užduotį komandos įveikė puikiai.

Pristatytos ir su mokiniais aptartos poetės knygos. Viena iš jų – eiliuota pasaka ,,Senelės pasaka“, kurią visi žiūrėjo per multimediją. Pasibaigus pasakos peržiūrai vyko jos aptarimas. Kita  užduotis buvo linksma. Mokiniams reikėjo išsitraukti po lapelį su užrašytu šios eiliuotos pasakos posmeliu ir perskaityti su nurodyta emocija. Mokytoja Drąsutė pademonstravo, kaip reikia perskaityti tekstą su pykčio emocija. Buvo daug juoko. Įtvirtinant skaitytą eiliuotą pasaką vaikai nupiešė jos iliustraciją.

Kita užduotis komandoms buvo kryžiažodis ,,Ar žinau visas pasakas ir animacinius filmukus?“ Ji buvo atlikta itin greitai.

Baigiantis protų mūšiui komandos buvo pasiruošusios užduoti viena kitai  mįsles. Dalyviai stengėsi sugalvoti kuo sunkiau menamas mįsles, kad tik priešininkai neatspėtų. Vyko įgytų žinių aptarimas ir komandų apdovanojimai. Vaikams nestigo geros nuotaikos ir emocijų.

Daiva Kaktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai