Paroda apie Prezidentą Antaną Smetoną

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Ramučių filialo lankytojai nuo lapkričio 8 d. gali susipažinti su dokumentikos paroda „Antanas Smetona (1874–1944) – signataras, prezidentas, tautininkas“, skirta Lietuvos Tarybos Pirmininko, Lietuvos Valstybės Prezidento Antano Smetonos metams paminėti.

Parodoje išdėstyti pagrindiniai Lietuvos Prezidento Antano Smetonos gyvenimo faktai: biografija, šeima, politinė veikla, jo atminties įamžinimas. Eksponuojama nemažai fotografijų, kuriose Lietuvos Respublikos Prezidentas įamžintas dalyvaujantis įvairiuose renginiuose: tautos ir kariuomenės šventėse, keliaujantis po Lietuvą, bendraujantis su žmonėmis, susitinkantis su valstybės veikėjais ir garbiais užsienio svečiais. Dokumentikos paroda vaizdžiai supažindina su įvairiais A. Smetonos gyvenimo ir veiklos etapais – nuo pirmųjų valstybės kūrimosi metų iki lemtingų 1940-ųjų.

Paroda surengta vykdant projektą „Prezidentas Antanas Smetona: laikmetis ir žmonės“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Paroda Ramučių bibliotekoje bus eksponuojama iki gruodžio 4 dienos.

Raimonda Lomsargytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Ramučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai