Skaitmeninio raštingumo mokymai Vainute

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filiale gruodžio 3–4 dienomis surengti 6 valandų skaitmeniniai mokymai pažengusiems „Sumaniau apsipirkime ir atsiskaitykime internetu“. Mokymų dalyviai sužinojo apie atsiskaitymus elektroninės bankininkystės būdu ir bankų teikiamas paslaugas internetu. Jie mokėsi, kaip prekes bei paslaugas galima įsigyti ar parduoti internetu.  Paaiškinta apie vartotojų teises perkant internetu.

Gruodžio10–11 dienomis vyko 6 valandų mokymai pažengusiems „Viešosios paslaugos internetu kiekvienam“, kurių metu dalyviai sužinojo apie e. parašą ir jo teikiamas galimybes, dokumentų pasirašymą naudojant e. parašą, e. valdžios teikiamas paslaugas. Visus sudomino e. sveikata teikiamos galimybės. Mokytasi naudotis ir kitomis valstybės institucijų gyventojams teikiamomis e. paslaugomis. Mokymus vedė lektorė Danutė Bružienė, dalyvavo 11 gyventojų.

Šį skaitmeninio raštingumo mokymų projektą įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Skaitmeninio raštingumo mokymus organizuoja asociacija „Viešieji interneto prieigos taškai“ kartu su partneriais – UAB „Baltijos kompiuterių akademija”, Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija ir VšĮ „Informacinių technologijų institutas”.

Bronė Paldauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vainuto filialo bibliotekininkė

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai