Viešojoje bibliotekoje vaikams ir paaugliams siūlomos įvairios edukacinės veiklos

Nutilus švenčių šurmuliui ir naujiems metams įsibėgėjus Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkės ir toliau tęsia popamokines veiklas, skirtas  vaikams ir paaugliams.

Kiekvieną trečiadienį laisvu po pamokų metu vyksta kūrybinės-edukacinės dirbtuvės „Ką gero nuveikiam?“, kurių metu vaikai ir jų tėveliai gamina įdomius bei populiarius rankdarbius. Sausio 15 d. bibliotekos bičiuliai modelinu dekoravo šaukštelius. Tai tęstinė veikla, tapusi labai populiari ir paklausi po to, kai vaikai dar prieš šį užsiėmimą piešė puodelius. Jie labai džiaugėsi, kad dabar turės visą „pusryčių komplektą“.

Artėjant šv. Valentino dienai vaikai su tėveliais gamino dovanų dėžutes, kurias galės įteikti savo mylimiesiems. Bibliotekoje suteikiamos visos reikalingos medžiagos, naudojamos dirbtuvėlių metu.

Smagi muzika, įdomūs darbeliai, gera aplinka suburia daug bibliotekos draugų ir entuziastų. Tai tapo stimulu galvoti, ieškoti ir pasiūlyti jiems kuo įvairesnių ir originalesnių užsiėmimų.

Nepamiršti yra ir vyresniojo amžiaus bibliotekos lankytojai – paaugliai. Pokalbių valandėlė „Pa(si)tarimai tarp mūsų mergaičių“ irgi tęsia savo veiklą. Penktadieniais vykstančiuose susitikimuose diskutuojama, aptarinėjamos įvairios temos, susijusios su paauglių gyvenimo ypatumais, problemomis, kasdienybe ir kt. Sausio 17 d. merginų prašymu buvo diskutuojama apie karjerą ir analizuojamos asmenybės savybės. Pašnekesių metu buvo atlikta daug testų, padėjusių merginoms aiškiau suvokti save dabartyje ir galimybes ateityje. Smagi penktadienio pokalbių popietė padeda atsipalaiduoti po sunkios mokslų savaitės. Draugių būrys, laisva pokalbių atmosfera, tarpusavio pasitikėjimas ir palaikymas suteikia energijos savaitgaliui ir naujų jėgų ateinančiai savaitei.

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai