Popietė, skirta Tarptautinei holokausto aukų atminimo dienai

Sausio 24 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Laučių filiale vyko kino filmo „Šindlerio sąrašas“ peržiūra ir aptarimas, skirtas Tarptautinei holokausto aukų atminimo dienai.
Filmas yra apie Antrojo pasaulinio karo baisumus, holokausto aukas ir Sudetų vokiečių verslininką Oskarą Šindlerį (1908–1974), gelbėjusį žydus nuo sunaikinimo, įdarbinant juos savo gamykloje. Filmas sukurtas remiantis tikra gyvenimo istorija.
Žiūrėdami filmą susirinkusieji daug kalbėjosi ir diskutavo. Gimnazistai šį filmą jau buvo matę  mokykloje, tačiau ne iki galo. Jaunesnieji bibliotekos lankytojai kai kuriuos momentus  žiūrėjo nedrąsiai, užsidengę akis, nes buvo baisių akimirkų.
Pirmasis klausimas, iškilęs jaunesniojo amžiaus žiūrovams, kodėl filmas nespalvotas, tačiau vyresnieji greitai jiems suteikė atsakymą – holokausto gyvenimas buvo pilkas ir niūrus.
Filmo eigoje vaikai prasitarė, kad kai kuriems seneliai buvo daug pasakoję apie tuometinius karo laikus ir deginamus žydus. Filmas buvo tikrai įtempto siužeto, truko tris valandas.
Peržiūros  pabaigoje dalyviams užsiminta ir apie knygą „Šindlerio sąrašas“, kurią perskaičius bus galima palyginti, kas labiau įtikina – filmas ar knyga.

Sonata Dauskartė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Laučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai