Rusnės vaikai žaidė interaktyvų žaidimą „Grindopolis“

Sausio 28 dieną Šilutės Pamario  pagrindinės mokyklos Rusnės progimnazijos skyriaus penktokai  kartu su mokytoja Angelina   Sudeikiene   ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialo bibliotekininku Algimantu Čėsna aplankė F. Bajoraičio viešąją biblioteką.

Apsilankymo tikslas – išbandyti savo žinias „ Grindopolio“ žaidime. Tai yra tikrai šaunus žaidimas, kažkuo primenantis vaikystėje žaistus stalo žaidimus. Tik čia viskas įdomiau, nes  pagrindiniai veiksmai vyksta virtualioje erdvėje, tai šį žaidimą daro patraukliu dabartiniams jaunuoliams.

Sutikti, žinoma, buvome svetingai. Informacijos skyriaus vyresnysis bibliotekininkas Ovidijus Normantas išsamiai supažindino su žaidimo taisyklėmis, vaikai pasiskirstė komandomis ir prasidėjo žaidimas. Klausimai ir užduotys vijo viena kitą. Svarbiausia, kad užduotys yra susijusios su Šilutės krašto kultūra, istorija, papročiais. O kai reikia greitai atsakyti ar atpažinti, tikrai ne visada pavyksta.

Sėkmė buvo permaininga, pirmavo tai „Rusniečiai“, tai „Uraganas“, tai dar kitos komandos. Vaikai pasimokė komandinio žaidimo pagrindų, sužinojo, kuriose srityse yra  stipresni, o kur dar reikia stipriai pasitobulinti.

Nuoširdžiai dėkojame viešosios bibliotekos bibliotekininkams už vienintelio tokio pobūdžio virtualaus žaidimo sukūrimą, už sudarytą galimybę čia pabūti. Lauksime naujų susitikimų.

Šis užsiėmimas organizuotas įgyvendinant projektą „Jaunųjų technologų akademija“ bibliotekoje“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės (projekto vadovė –  informacijos skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Akvilė Tamošiūnė).

Algimantas Čėsna,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkas

Spausdinti
Facebook komentarai