Juknaičių bibliotekoje pristatyta Valdemaro Tisaičio karikatūrų paroda

Vasario 24 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialo lankytojams šilutiškis karikatūristas, šaržų kūrėjas Valdemaras Tisaitis pristatė parodą „Kiaulės ir kiti“.

Autorius sukūrė itin savitą pagrindinį parodos herojų – kiaulę, juk dažnai prilyginame žmones gyvūnams. Sakome: „Nesielk kaip kiaulė!“

V. Tisaičio karikatūros – tai su linksma gaidele, smulkmenišku dėmesiu detalėms atvaizduoti piešiniai, kurie ne tik patys kalba, bet ir autoriaus eiliuotais posmais išjuokiami neigiami gyvenimo reiškiniai, žmogaus ydos ir komiški bruožai. Karikatūrose autorius išsako savo požiūrį apie rūkymą, šiukšlinimą, vagystes, netinkamą žmonių elgesį.

Kiekvienas iš eksponuojamų darbų turi savo atsiradimo istoriją, kurią V. Tisaitis mielai papasakojo. „Piešti patiko nuo pat jaunystės. Mano tėtis buvo tapytojas. Tėvams išsiskyrus vaikystėje jo nebuvo šalia, bet polinkį piešti paveldėjau. Piešimas – tai mano laisvalaikio pomėgis. Mėgstamas ir, tikriausiai, vienintelis mano žanras – karikatūra ir šaržai. Džiaugiuosi, kad tai pralinksmina ir kitus, kad daro auklėjamąjį poveikį. Pastebiu, kai atsiranda mano karikatūra, žmonių elgesys pasikeičia. Piešdamas karikatūrą asmeniškai dėl savęs nusipiešiu kopiją, nes originalas dažnai iškeliauja.“ – kalbėjo V. Tisaitis.

Jau ne vieną dešimtmetį Šilutėje gyvenantis kūrėjas randa laiko ir kitiems savo pomėgiams, tokiems kaip monetų ir piniginių banknotų, pašto ženklų, senosios Rusnės bei senosios Šilutės atvirukų kolekcionavimas. Svečias išmėgino save iliustruodamas Rasos Truikienės eilėraščių knygutę „Priešaky kelionė“.

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai