Virtualioje parodoje – vaikų kūrybiniai darbeliai gandrų tema

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas gegužės mėnesį kviečia pasigrožėti virtualia piešinių ir įvairių kūrybinių darbelių paroda „Gandrai, gandrai, ga ga ga“.

Virtualioje parodoje eksponuojami Kintų pagrindinės mokyklos pirmos klasės ir  mišrios priešmokyklinio ugdymo grupės „Boružiukai“ mokinių kūrybiniai darbeliai.

Gandras laikytas šeimų globėju. Tikėta, kad gandras neša vaikus, o sodyboje, kurioje apsigyvena gandrai, gyvena geri žmonės. Gandrų ir žmonių bičiulystė yra labai sena. Tarp gandro ir žmogaus nuo senovės tebėra užsimezgęs lyg ir dvasinis ryšys, abipusė trauka.

Ar žinojote, kad įvairiuose Lietuvos etnografiniuose regionuose gandras vadinamas įvairiausiais vardais: Žemaitijoje – gundru, gužučiu; Dzūkijoje – busilu; Suvalkijoje – garniu; Aukštaitijoje – starkumi.

Darbas vyko nuotoliniu būdu. Vaikai namuose kūrė darbelius, nufotografavo juos ir siuntė bibliotekininkei. Jaunieji kūrėjai ir tyrinėtojai dalyvauja Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo vykdomame projekte „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai – 2“, finansuotame Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai