Jaunųjų traksėdiškių skaitymo piknikas po atviru dangumi

Atšilus orams, o karantino sąlygoms ir toliau švelnėjant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė gegužės 27 d. pakvietė vaikų  darželio auklėtinius į skaityklą po atviru dangumi „Skaitymo piknikas“.

Skatinant vaikus pamėgti knygas nėra nieko geriau, kaip dažnas knygos ėmimas į rankas, kasdieniniai skaitymai namie ir darželyje, nes tai yra tarsi vakcina nuo šiuolaikinio pasaulio grėsmių ir įpročių.

Šį kartą buvo skaitomos britų rašytos ir dailininkės Debi Gliori knygelės „Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų“ bei „Nuraminsiu tave, net jei šėls audra“. Nors jose aprašytos istorijos yra trumpos, tačiau aprėpia ne vieną temą ir labai tinkamos vykstant pokyčiams vaiko gyvenime. Autorė labai gražiai atskleidžia vaikų psichologijos ypatybes. Knygelė „Mylėsiu tave, kad ir kas nutiktų“ yra apie besąlyginę meilę, joje glaustai pateikta be galo svarbi žinutė vaikams.  Pagrindinis veikėjas lapiukas vis klausia mamos, ar mylės jį piktą, negražų, ar meilė amžina, ar meilė lūžta, ar galima ją pataisyti. Tai mums, suaugusiems, tarsi priminimas, kaip vaikui svarbu jaustis saugiam, mylimam, suvokti, kad jis priimamas toks, koks yra.

Jauniesiems traksėdiškiams patiko šios knygelės, jie atidžiai klausėsi skaitomo teksto, o perskaičius norėjo ir patys pavartyti knygeles, pasidžiaugti  ryškiomis iliustracijomis bei  pakomentuoti, kas labiausiai įstrigo į atmintį.

Pasiklausę skaitomų knygelių dalyviai spalvotomis kreidelėmis ant trinkelių mokėsi piešti boružėlę bei drugelį.   Piešimas – mėgstamas bet kurio vaiko užsiėmimas, o piešimas ne ant balto popieriaus lapo yra patrauklesnis. Netradicinis piešimo būdas visiems suteikė daug džiugių akimirkų, tad darželinukai smagiai ir prasmingai  praleido šią valandėlę drauge.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai