Robotukų čempionatas Kintų bibliotekoje

Robotikos dirbtuvėlės Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyksta ir vasarą. Užsiėmimų metu dalyviai mokosi konstruoti su „LEGO WeDo“ elektronikos konstruktorių rinkiniais. Vaikai ne tik konstruoja, programuoja, bet ir projektuoja, įgauna kūrybiškumo, bendravimo, sprendimų ieškojimo, testavimo įgūdžių bei praktinės patirties.

Birželio 9 dieną Kintų bibliotekoje vyko robotukų čempionatas. Dalyviai lauke konstravo robotus ir su jais linksmai varžėsi lenktynėse.  Visiems buvo įdomu, kas greičiau pajudės nuo starto linijos ir kirs finišo tiesiąją. Vieni robotai buvo greitesni, kiti judėjo lėčiau. Vaikai džiaugėsi įteiktais saldžiais prizais.

Robotikos užsiėmimai ir čempionatas surengti įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai – 2“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Užsiėmimų dalyviai, įsijungę į šias veiklas, prisideda prie jau penktus metus inicijuojamos LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios
bibliotekos Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai