Mokymai Traksėdžių bibliotekoje

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių  filiale birželio 16–17 d. vyko  šešių valandų trukmės skaitmeninio raštingumo mokymai pažengusiems „Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“. Mokymų programą sudarė: skaitmeninių nuotraukų redagavimo pagrindai, animacijų ir koliažų kūrimo pagrindai, saugus ir atsakingas nuotraukų ir vaizdo įrašų skelbimas bei bendrinimas internete.

Kovo 3–13 d. surengti skaitmeninio raštingumo mokymai pradedantiesiems „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“ (18 val.). Gyventojai buvo mokomi naudotis kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ar planšete, saugiai naršyti internete, rasti aktualios informacijos ir dalintis ja, bendrauti internetu su artimaisiais ir draugais. Aptartos kasdieninės elektroninės viešosios ir laisvalaikio paslaugos.

Mokymus, organizuotus vykdant projektą „Prisijungusi Lietuva“: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“, vedė lektorė Daiva Milkerienė. Pradedančiųjų mokymuose dalyvavo 10 gyventojų, o pažengusiųjų – 11.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai