Bepilotės skraidyklės džiugino jaunuosius traksėdiškius

Birželio 26 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale vyko  bepiločių  skraidyklių (dronų) pilotavimo užsiėmimas, kurį vedė viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkas Ovidijus Normantas.

Jaunieji dalyviai buvo supažindinti  su dronų veikimo ir valdymo principais, galimybėmis bei saugaus valdymo instruktažu. Užsiėmimo vedėjas pademonstravo bepiločių skraidyklių  pajungimo, jų pakilimo ir saugaus nusileidimo procesą. Pirmieji skrydžiai buvo  nedrąsūs ir atsargūs, vėliau jie  buvo žymiai greitesni. Vaikai pajuto azartą ir drono skleidžiamas garsas bei galimybė planšetėje spustelėjus valdymo mygtuką staigiai nuskraidinti jį į šalį ar į viršų suteikė dar daugiau adrenalino. Daug džiugesio vaikams  buvo fotografuojant patikusį kadrą, kurį galėjo pasilikti prisiminimui.

Laikas prabėgo greitai ir įspūdingai. Jaunieji Traksėdžių bibliotekos lankytojai dėkingi O. Normantui už pažintį bepilotėmis skraidyklėmis.

Bepiločių skaraidyklių užsiėmimas vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Jaunųjų technologų akademija“ bibliotekoje“ (projekto vadovė – Akvilė Tamošiūnė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

Užsiėmimų dalyviai, įsijungę į šias veiklas, prisideda prie jau penktus metus inicijuojamos LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai