Vilkyčių bibliotekoje vaikai vasarą mokosi įvairių dalykų

Jau baigėsi pirmasis vasaros mėnuo – birželis. Šiuo laikotarpiu vyko pirmieji akcijos „Atverk duris vasarai“ susitikimai Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale. 2020-ieji yra Tautodailės ir Mokyklos bendruomenių metai, tad dauguma vasaros renginių susiję su šia tematika.

Birželio 11 ir 18 dienomis bibliotekoje lankėsi Vilkyčių pagrindinės mokyklos stovyklos „Atradimų vasara“ pirmos ir antros grupių dalyviai. Stovyklautojai susipažino su Lietuvos etnografinių regionų tautiniais drabužiais ir išskirtiniais jų puošybos elementais. Vaikai žiūrėjo filmuotą medžiagą „Lietuvių tautinis kostiumas“, stengėsi įsiminti skirtingų regionų išskirtinius drabužių bruožus ir spalvas. Bibliotekininkė supažindino su tautinių juostų raštais ir jų panaudojimu buityje. Įvairaus pločio juostos buvo audžiamos ne tik drabužiams susijuosti, papuošti galionus (moterų galvos papuošalas), bet naudojamos ką nors surišti ar pririšti. Iki šių dienų tautinės juostos audžiamos, kaip suvenyrai, dovanoti jubiliejų ar vestuvių progomis. Populiaru mažas juosteles, žymeklius, dėti į knygas.

Edukacinių užsiėmimų „Tautiniai knygų žymekliai“ metu  jaunieji bibliotekos lankytojai susipažino su juostų audimo technologija ir iš popierinių spalvotų juostelių išsiaudė juostelę. Žymekliai buvo laminuojami, kad neiširtų ir būtų naudojami daug kartų.

Birželio 26 dieną vyko praktinis užsiėmimas Vilkyčių vaikų dienos centro „Veikime Kartu“ lankytojams. Bibliotekininkė supažindino su modelino plastinėmis savybėmis ir pagalbinėmis priemonėmis. Vaikams patiko gaminti vasarišką magnetuką.

 Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai