Vaikai susirinko į viktoriną apie gyvūnus kartu su savo augintiniais

Jau tradicija tapo Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje surengti „Dieną su augintiniu“, kuomet susirenka ne tik jaunieji skaitytojai, bet ir jų keturkojai draugai. Liepos 9 dieną visi, turintys augintinių ar norintys jų turėti, susirinko pabendrauti, pasidomėti gyvūnų priežiūros ypatybėmis, paliesti ir paglostyti juos bei dalyvauti linksmoje viktorinoje apie gyvūnus.

Tie, kas domisi bibliotekos veikla ir seka naujienas internete, žino, jog  čia gyvena tamsiai mėlynos spalvos žuvytė, kurios vardas yra Fridrichas. Šį vardą išrinko skaitytojai. Apvalų Fridricho akvariumą galima pamatyti Vaikų aptarnavimo skyriuje. Tai suteikia dar daugiau jaukumo, retas kuris praeinantis pro šalį nepakalbina žuvytės.

Su savo jaunaisiais skaitytojais esame susipažinę, bet susipažinti su jų augintiniais buvo be galo įdomu. Brolis su sese, Amanda ir Armandas, atsinešė mažą baltą kačiuką Boltą. Jis atvyko į renginį tam deramai pasiruošęs – papuoštas žydra varlyte po kaklu, atrodė ramus ir patenkintas jam skiriamu dėmesiu ir liaupsėmis apie jo dailumą. Katinukas paimtas iš Vilniaus prieglaudos namų ir auginamas  šilutiškių šeimoje. Gera žinoti, kad yra šeimų, kurios rūpinasi benamiais gyvūnėliais.

Aktyvioji skaitytoja Gytautė visus nustebino atsinešusi parodyti nuolat lapus kramsnojantį vėžlį Toto. Jis, nors ir nedidukas, sulaukė vaikų susidomėjimo ir kone kiekvienas jį norėjo paglostyti,  palaikyti ant rankų. Tikimės jog labai nenuvarginome Toto ir jis kitais metais atvyks į Gyvūnų dieną jau daug didesnis.

Otilija atvyko su dekoratyviniu triušiuku Pilkiumi. Jis dar jaunas, jam tik trys mėnesiai, bet judrus ir smalsus. Vis kišo nosytę iš narvelio, norėdamas pasmalsauti bei pauostinėti kitus gyvūnėlius.

Bibliotekoje svečiavosi žiurkėnas ir keturi šunys. Aktyviausias iš visų šunų buvo Lakis, kuris viktorinos metu savo vamptelėjimu primindavo, jog diena yra skirta gyvūnams.

Nuoširdžiai dėkojame jauniesiems bibliotekos bičiuliams, jų šeimų nariams, dalyvavusiems renginyje, ir  bibliotekininkei noriai talkinusioms dviem savanorėms Austėjoms.

Primename, kad jau penktus metus iš eilės Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje toliau vykdoma LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojama iniciatyva „Atverk duris vasarai“. Siūlomos įvairios veiklos bei smagūs kūrybiniai užsiėmimai, skirti vaikų užimtumui. Informaciją apie visas veiklas galima rasti interneto puslapyje www.silutevb.lt, teirautis telefonu (8 441) 78 218 arba užsukus į F. Bajoraičio viešąją biblioteką (III aukštas, Tilžės g. 10).

 

Ilona Jonikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai