Vaikų vasaros stovykla Kintų bibliotekoje „Atostogauk, tobulėk ir auk“

Vaikų vasaros stovykla Kintų bibliotekoje „Atostogauk, tobulėk ir auk“

Šilutės rajono savivaldybės administracija finansavo Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo vasaros neformaliojo vaikų švietimo stovyklą „Atostogauk, tobulėk ir auk“. Stovyklą savo lėšomis rėmė ir vaikų tėveliai. Užsiėmimai vyko rugpjūčio 24–28 dienomis, nuo 12.00 iki 16.00 val. Stovyklą lankė 15 vaikų, dalyvavusių edukaciniuose užsiėmimuose, sportinėse veiklose, pažintinėse išvykose.

Rugpjūčio 24 dieną bibliotekoje vyko kūrybos diena: dirbtuvėlės „Kas knygutėje gyvena?“ Stovyklautojai susipažino su netradicinėmis interaktyviomis knygomis ir mobiliosiomis edukacinėmis programėlėmis. Išmaniosios  knygos, naudojantis naujomis technologijomis, leidžia skaityti ir stebėti trimačius vaizdus su atgyjančiais knygų personažais. Vaikai dalyvavo kuriant tokius vaizdus: spalvino išsirinktus lapus, kuriuose, kaip ir knygose su papildyta realybe (mobiliąja programėle „Quiver“), atgijo nuspalvinti piešiniai. Dalyviai kūrė savo vardo korteles ir jas laminavo, gamino knygos skirtukus, piešė įvairius personažus.

Stovyklautojai rugpjūčio 25 dieną apsilankė Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir išbandė interaktyvias paslaugas. Žaidė boulingą, šoko, dalyvavo užsiėmime su interaktyviais „iMO-Learn“ kubais. Vaikai susipažino su skirtingomis kubų panaudojimo metodikomis. Tai veikla, leidžianti aktyviai mokytis, lavinti kūrybiškumą, komandinį darbą. Naudojant mokymo per judesį metodikas vaikai tampa ramesni ir labiau susikoncentruoja į mokymosi procesą. Visa tai leidžia siekti geresnių mokymosi rezultatų, geresnės savijautos. Šias įdomias veiklas vedė Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė Akvilė Tamošiūnė ir Vaikų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė Kristina Kelmelienė.

Vasarą Kintų bibliotekos lankytojus ir atostogautojus džiugino menininkės Guodos Armalės paroda „Pamario mandalos“. Stovyklautojai  rugpjūčio 26 dieną  dalyvavo užsiėmime „Gongų garsų sesija“, kurį surengė parodos autorė. Unikalioje vietoje, ant Kuršių marių kranto, įrengtame kupole dalyviai turėjo galimybę sužinoti, kas yra meditacija, susipažinti su įvairiausių pasaulio šalių muzikos instrumentais, išgirsti gongų skleidžiamus garsus ir patys pabandyti juos išgauti. Dėkojame šeimininkams Guodai ir Erikui Armaliams už malonų priėmimą ir įdomų užsiėmimą bei naujus potyrius.

Rugpjūčio 27 dieną vyko pažintinė išvyka į vienintelę Lietuvoje išlikusią laivadirbio Jono Gižo etnografinę sodybą, kurioje pristatoma Pamario regiono kultūra, istorija, žvejybos tradicijos ir papročiai. Lankytasi muziejuje, apžiūrėta ekspozicija apie Drevernos laivadirbį ir žveją J. Gižą. Vaikai įgijo žinių apie Pamario krašto žvejybos ir laivadirbystės tradicijas. Jie dalyvavo edukacinėje programoje „Žuvies kelias“, gamino žuvytes ir Drevernos vėtrungėlę (magnetuką), plaukė senoviniu buriniu Kuršių marių laivu „Dreverna“.

Paskutinę vasaros stovyklos „Atostogauk, tobulėk ir auk“ dieną dalyvius aplankė Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos  bibliotekininkai:  vyr. bibliotekininkė Giedrė Urbikaitė-Popova, edukatorė Valdemara Butkevičienė ir vyresnysis IT specialistas Mantas Vilavičius. Bibliotekininkai vaikams vedė veiklą „Interaktyvūs ir kūrybiniai užsiėmimai Z kartai“.

Stovyklautojai iš plastilino ant fotografijos rėmelio lipdė norimą paveikslą, 3D rašikliais kūrė trimačius objektus, dalyvavo dirbtuvėlėse „Robotika“ (konstravo robotus naudodami „LEGO WeDo“ elektronikos konstruktorių rinkinius).  Svečiams nuoširdžiai dėkojame už įdomią, naują ir įtraukiančią veiklą.

Vaikams sudarytos sąlygos aktyviai, kūrybiškai, turiningai ir patraukliai leisti laisvalaikį, bendrauti, socializuotis. Šios stovyklos įgyvendinimo metu įsigytos naujos medžiagos, žaidimai leis vykdyti  veiklas nenutrūkstamai.

Įvairiomis veiklomis prisijungta prie LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamos iniciatyvos „Atverk duris vasarai“.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai