Pirmokų pirmasis apsilankymas Vilkyčių bibliotekoje

Spalio pradžioje Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko literatūros rytmetis vaikams „Susipažinkime – knygų šalis“. Vilkyčių pagrindinės mokyklos pirmokėliai su mokytoja Dalia Elena Solovjoviene pirmą kartą viešėjo bibliotekoje.

Bibliotekininkė jaunuosius lankytojus supažindino su bibliotekos tvarka, elgesio taisyklėmis, saugomais knygų fondais. Ji parodė, kokių gražių knygučių vaikams turi biblioteka, paaiškino, kaip tapti nuolatiniu bibliotekos skaitytoju.

Pirmokėliai sužinojo, kad knygos būna ne tik popierinės, mažos ir didelės, plonos ir storos, bet gali būti įgarsintos bei ekranizuotos. Jie klausėsi įgarsintos Eduardo Mieželaičio pasakos „Zuikis puikis”. Klausytojai diskutuodami išsiaiškino, kad kūrinio personažai, mokiniai kiškučiai, šiek tiek panašūs į juos pačius: linksmi, stropūs, smalsūs ir net kartais patinginiaujantys ar vėluojantys į pamokas.

Knygos žymeklis – labai reikalinga priemonė mėgstantiems skaityti knygas ir pasižymėti, kurioje vietoje baigė skaityti. Vaikai gamino spalvotą knygos žymeklį, kurį apklijavo įvairių spalvų mažomis gėlytėmis, lapeliais ir varpeliais. Tai jiems priminė zuikių pievą iš klausytos pasakos.

Pirmokai į biblioteką atėjo nešini pačių padarytomis popierinėmis bitutėmis. Mokytoja pristatė pirmokų knygų skaitymo skatinimo projektą, kurio metu vaikai rinks koriukus už kiekvieną perskaitytą knygelę, paimtą iš bibliotekos, ir priklijuos ant savų bitučių. Surinkusių daugiausiai  koriukų pavasarį lauks prizai.

Renginio pabaigoje vaikai pažadėjo dažnai lankytis bibliotekoje ir uoliai skaityti knygutes.

Sandra Genienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai