Vaikų rašytojas Sigitas Poškus susitiko su jaunaisiais skaitytojais

Poškaus paskaita

Rugsėjo 29 dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, Kintų bei Vilkyčių filialuose viešėjo ir savo kūrybą pristatė Sigitas Poškus – poetas, prozininkas, vienas savičiausių ir išskirtinių šiuolaikinių vaikų rašytojų. Jis kuria ir suaugusiems, yra viešosios bibliotekos kas trejus metus organizuojamo strateginio renginio „Literatūrinis ruduo „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…“ 2007 metų laureatas bei 2015 metų to paties renginio „Kūrinių vaikams ir jaunimui“ nominantas.

Rašytojas debiutavo 1991 m. su poezijos rinkiniu „Eilėraščiai“. Vaikams pradėjo rašyti nuo 1995 m. S. Poškus studijavo Stasio Šimkaus aukštesniojoje muzikos mokykloje (dabar Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorija) muzikos teorijos specialybę ir Vilniaus universitete – lietuvių kalbą ir literatūrą. Daugybės knygų vaikams autorius. Autorius jauniesiems šilutiškiams, kintiškiams bei vilkytiškiams ištraukas iš savo kūrinių skaitė pats, įtraukdamas į skaitymą ir vaikus.

Smalsieji skaitytojai sekė autoriaus šmaikščiai skaitomus tekstus. Juose sudėtos žaismingos istorijos, skatinančios vaizduotę matyti kūrybiškiau, daugelis istorijų perteiktos per augmenijos ar mažųjų padarėlių pasaulį. Jo kuriamas pasaulis skirtas ir mažam, ir dideliam.

Susitikimų metu S. Poškus didesnį dėmesį skyrė vaikų skaitiniams – ciklui „99 kišenės“ (eilėraščiai ir pasakojimai), iš kurių leidykla „Druka“ yra išleidusi tris. Autorius leidybai yra paruošęs ir kitas „kišenes“, tačiau jos dar laukia savo laiko, kuomet jas galės išvysti jaunieji skaitytojai.

Susitikimuose dalyvavo Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos 4 b klasė mokiniai (mokytoja Violeta Lukočienė), Vilkyčių pagrindinės mokyklos penktokai (mokytoja Romualda Malinauskienė), Kintų pagrindinės mokyklos trečiokai (Mokytoja Irena Šerkienė) ir ketvirtokai (mokytoja Vida Viršilienė).

Renginį remia Lietuvos kultūros taryba. Projektas svarbus tuo, kad užtikrina kūrėjų įdarbinimą iškilus fiziniams kultūros ir meno paslaugų teikimo apribojimams. Pasikeitus visuomenės galimybėms naudotis projekto meno produktais dėl karantino ir ekstremalios padėties, susitikimai bus pateikti tiesioginės transliacijos būdu.

Vita Gerulienė,
Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja

Spausdinti
Facebook komentarai