Kūrybinėje edukacijoje „Vilnos kambarys“ vaikams dovanotos šiltos emocijos

Spalio 14 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje pirmą kartą apsilankė Šilutės rajono Katyčių pagrindinės mokyklos mišri priešmokyklinio ugdymo grupė su mokytoja Lina Čemerkiene ir socialine pedagoge Ina Stankevičiūte. Vaikai buvo supažindinti su biblioteka ir joje vykstančiomis veiklomis. Jie dalyvavo Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos atvežtoje kūrybinės edukacijos erdvėje „Vilnos kambarys“ vykusiame užsiėmime.

Tikriausiai daugumai mūsų žodis vilna asocijuojasi su natūralumu, jaukumu, šiluma, močiute. Kitiems su „kandančiu“ megztuku. Jau tūkstančius metų avies vilna šildo žvarbiais rudens ir žiemos vakarais. Vilnoniai gaminiai turi ir gydomųjų savybių: gerina kraujotaką, odos būklę ir nervų sistemos veiklą. Šiais laikais tokių gaminių galima rasti ne tik iš avies, bet ir iš kupranugario, ožkos, alpakos, Angoros triušių vilnos. Audiniai, kurių sudėtyje yra vilnos, gali būti naudojami siuvant drabužius, pledus ir net patalynę.

Vaikai „Vilnos kambaryje” turėjo galimybę pasimėtyti iš vilnos kamuoliukų, užsidėti vilnonį galvos apdangalą, pasivaržyti virvės, nupintos iš vilnos, tempimo varžybose, apsupti draugą vilnos drabužiu ar tiesiog pagulinėti ant minkšto ir šviesaus jos užtiesalo. Vaikai klausėsi bibliotekininkių pasakojimo apie tai, kaip atsiranda vilna ir kiek daug ji turi nukeliauti, kol tampa gaminiu. Visi pajuto tą jaukumą ir šilumą, kurią ji skleidžia. Tereikia keleto netaisyklingos formos vilnos gaminių, minkšto vilnonio  kilimo, patiesto ant grindų, ir aplinka pavirsta jaukia bei atpalaiduojančia, kurioje laisviau liejasi vaikų mintys, jausmai, emocijos.

Daugiau informacijos apie projekto „Minkštai“ idėją galite rasti: https://www.kulturpolis.lt/interviu/minkstai-prigimtinio-kurybiskumo-link/.

Norinčius dalyvauti grupinėje kūrybinėje edukacijoje, kviečiame registruotis tel. (8 441) 78 218 arba kreiptis į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininką (3 aukštas, Tilžės g. 10).

Ilona Jonikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai