Piešinys „Jūratė ir Kastytis“

Virtuali Šilutės rajono mokinių dailės olimpiados darbų paroda, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai

Piešinys „Jūratė ir Kastytis“

Kiekvienais mokslo metais Lietuvoje vyksta mokinių dailės olimpiada, kurią sudaro trys etapai. Pirmojo etapo metu mokiniai kuria savo mokyklose, dailės pamokų metu, pagal iš anksto numatytą temą. Geriausi jaunųjų dailininkų darbai patenka į antrąjį turą, kuriame rungiamasi trijose amžiaus grupėse: 7–8, 9–10, 11–12 klasių.

Šiemet rajono mokinių dailės olimpiadoje dalyvavo 31 skirtingų Šilutės rajono mokyklų mokinys. Daugiausiai prizininkų mokosi Šilutės Vydūno gimnazijoje.

Minėtos mokyklos mokinė Raminta vyks į respublikinį etapą ir ten atstovaus mūsų kraštą. Ją parengė dailės mokytoja metodininkė D. Montvydienė. Tarp prizininkų yra mokinių iš Šilutės Pamario pagrindinės, Šilutės M. Jankaus pagrindinės, Šilutės meno mokyklos, Vainuto ir Švėkšnos gimnazijų.

Šių metų olimpiada kiek kitokia dėl šalį kaustančios epidemijos, dalis veiklų vyko nuotoliniu būdu. Mokinių darbai vertinti buvo pristatyti į Šilutės meno mokyklą, kur komisija juos turėjo tinkamai įvertinti. Atsiųsti darbai žavėjo technikos įvairumu, stebino kūrybinėmis interpretacijomis ir savitu temos atskleidimu. Jaunoji karta turėjo galimybę ne tik  pasigilinti į lietuvių kalbos tautosaką, kalbos dalis, turtingą lietuvių kalbos žodyną, bet ir ieškoti bei atrasti naujų raiškos būdų.

Aurimas Liekis,
Šilutės r. dailės mokytojų
metodinio būrelio pirmininkas

„Ant-kojytes-kepuryte.-Kas?" „Auksine-žuvele" „Bijai-kad-kiskiai-su-ragais-neuzbadytu. Piesinys-„Darbsti-bitute-saldus-medutis. Piesinys-„Dzeimsas-ir-milziniskas-persikas Egle-–-zalciu-karaliene Egle-zalciu-karaliene-Eliza-Zakelyte Egle-zalciu-karaliene-Urte-Simutyte Piesinys-„Gaidelis-raudona-skiautere Piesinys-„Godumas Piesinys-„Gulbe-is-prigimties Piesinys-„Ilgesys Piesinys-„Itakoje-pluduriuojanti-plunksna Piesinys-„Jaunelio-brolio-sparnas Piesinys-„Jonukas-ir-Grytute Piesinys-„Lekiantis-laivas" Piesinys-„Lydekai-paliepus-man-panorejus" Piešinys-„Mauglis" Piešinys-„Muse-Luiza" Piešinys-„Pasaka-II" Piešinys-„Pasakos-padavimai-patarles-minkles" Piešinys-„Povas-tigro-kailyje" Piešinys-„Raudonkepuraitės-ir-vilko-draugyste" Piešinys-„Saldus-–-ne-medus-pakabintas-–-nevarva" „Slibinu-gaudytojas-I" „Slibinu-gaudytojas-II" „Snieguole-ir-7-nykstukai" Piesinys-„Zalia-zole-bet-ne-zole.-Su-uodega-bet-ne-pele" Piesinys-„Zibintu-svente" Piesinys-Agnes-Krugelytes Piesinys-Gusto-Jancausko Piesinys-Luko-Bliudziaus Piesinys-Luko-Bliudziaus-02

Spausdinti
Facebook komentarai