KERAMIKOS PARODA2

Keramikos dirbinių paroda Pašyšių bibliotekoje

KERAMIKOS PARODA2

Keramika – seniausias ir nesenstantis amatas, išlaikantis savo reikšmę iki šių dienų. Kaziuko mugės atgarsių apsuptyje Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filialo lankytojai galėjo arčiau prisiliesti prie šiluma alsuojančių molio dirbinių. Čia vasario ir kovo mėnesiais eksponuojama Šilutės Macikų socialinės globos namų užimtumo grupės „Molinukas“ darbų paroda „Ranka pasiekiami molio stebuklai“ (vad. Beata Vaitelienė). Parodoje pristatomi   darbai atspindi  tautodailės tradicijas, inovatyvias formas ir gamtos apsuptyje augusiam žmogui artimus simbolius.

Macikų socialinės globos namų užimtumo grupę „Molinukas“ lanko 24 įvairaus amžiaus globos namų gyventojai, kurie nori kiek arčiau susipažinti su viena iš vaizduojamojo meno šakų – keramika. Tai suteikia jiems galimybę pažinti save, tobulėti dvasiškai. Parodoje  eksponuojami puodai, ąsočiai, lėkštės, vazos ne tik teikia džiaugsmą savo dekoratyvumu, bet visi pritaikomi buityje.

Puoselėjant liaudies keramikos tradicijas dirbiniuose sutinkama viena iš seniausių,  virvelinės keramikos, technika. Dirbiniai  dekoruoti  spalvota glazūra,  tradiciniais ornamentais bei simboliais, o dirbinių formos žavi savo įvairove.

Ši paroda – padėka protėviams,  perdavusiems savo pasaulio sampratą ornamentų raštais. Tai tarsi kvietimas jaunajai kartai tęsti senosios keramikos tradicijas. Parodą galite matyti užsukę į biblioteką ir feisbuko paskyroje https://www.facebook.com/Pa%C5%A1y%C5%A1i%C5%B3-Biblioteka-167148310152323.

Paroda Pašyšių bibliotekoje veiks iki kovo 15 d.

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Keramikos paroda Pašyšiuose Keramikos paroda KWRAMIKOS P0ARODA3

Spausdinti
Facebook komentarai