akcija „Lietuva skaito 2021“.

Paikos ir pamokančios istorijos Juknaičių bibliotekoje

akcija „Lietuva skaito 2021“.

Gegužės 3–6 dienomis, apsilankę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filiale, vaikai pasinėrė į skaitymo sūkurį, nes vyko akcija „Lietuva skaito 2021“.

Bibliotekininkė gegužės 3 dieną skaitė Reičel Brait (Rachel Bright) knygą „Jei būčiau Liūtas“. Ši knygų vaikams autorė ir iliustruotojas Džimas Fyldas (Jim Field) – ne vieną svarbų apdovanojimą pelnę kūrėjai. Jų sugalvoti personažai sužavėjo daugybę jaunųjų skaitytojų visame pasaulyje.

Mažojo Peliuko ir bebaimio Liūto istorija žaismingai ir įtaigiai perteikia kiekvienam svarbias temas: kaip išmokti pasitikėti savimi ir nebijoti būti tuo, kas iš tikrųjų esame. Peliukas žino, kad būti nediduku ir droviu kartais labai nelengva. Niekas tavęs nepastebi ir nepakviečia žaisti, kartais kas nors užmina ant uodegytės ar net prisėda… Giliai širdelėje Peliukas norėtų būti toks kaip Liūtas: drąsus, stiprus ir galingas. Tada visi jį pastebėtų, būtų jo draugai ir gyvenimas taptų žavesnis.

Gegužės 4 dieną vaikai susipažino su estų vaikų rašytojos Piret Raud kūryba. Knygoje „Šiek tiek paikos istorijos“ publikuojama 30 trumpų ir linksmų pasakojimų. Visi veikėjai šiuose pasakojimuose yra truputį paiki, tačiau labai mieli. Susirinkusieji išgirdo istoriją apie labai bailų ir drovų mobilųjį telefoną. Kaskart, kai kas nors paskambindavo, jis imdavo visas virpėti.

ragaujam beržų sulą

Populiariausių žurnalų vaikams „SU P.E.R.“ ir „Flintas“ redaktorės Živilės Agurkytės knyga  „Pabėk nuo vištos!“ jauniesiems skaitytojams pristatyta gegužės 5 dieną. Tai smagi pasakėlė apie keistuolę ir pikčiurną vištą, kuri po visą ūkį pasišiaušusi dundėjo bei ant visų nesustodama burbėjo. Nuliūdino arklį, įžeidė paršelį, o avį taip nustebino pašaipiais žodžiais, kad jam net kelios garbanos išsitiesino. Galiausiai visi nebekalbino vištos, kas gi nori bendrauti su dideliu pasišiaušusiu plunksnų kamuoliu, iš kurio sklinda vien burbėjimai ir įžeidinėjimai. Ši knyga skatina draugauti ir kviečia vaikus bei jų tėvelius diskutuoti patyčių tema.

Gegužės 6 dieną bibliotekininkė skaitė gamtininko Selemono Paltanavičiaus knygelę „Kaip atgimsta gamta?“, kurioje atskleidžiama daugelis atgimstančios gamtos paslapčių. Pavasario gamta mums dovanoja nemažai skanėstų. Pats didžiausias pavasario gardumynas – sula. Beržo sultimis   pavaišinti vaikai turėjo atspėti, kurio medžio sulą jie ragauja.

Akcijos „Lietuva skaito 2021“ dalyviai patys iš bibliotekos lentynų rinkosi ir skaitė jiems patikusią knygelę.

Rasa Vaičiulienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Juknaičių filialo bibliotekininkė

Akcija „Lietuva skaito 2021“ Paikos ir pamokančios istorijos pamokančios istorijos

Spausdinti
Facebook komentarai