Gardamo progimnazijos 3 klasės mokiniai

Literatūros popietė „(Ne) paprastų knygų skaitymas“

Gardamo progimnazijos 3 klasės mokiniai

Gegužės 12 dieną Gardamo progimnazijos pradinukai  rinkosi netradicinėje erdvėje  –  miestelio parkelyje. Juos atlydėjo mokytojos Sonata Kurmienė, Virginija Lidžiuvienė ir Vaida Kinderienė.

Gyvename  laiku, kai bendravimas tapo ypatinga dovana, o kažkada apie tai nė negalėjome  pagalvoti. Šis pavasaris irgi kitoks – vėlyvas ir šaltas, saulutė savo šilumą sunkiai dalina, pamažu  skleidžiasi pavasariniai žiedai, bet pagaliau visus  pradžiugino ilgai laukti malonūs orai.

Pradinukai  rinkosi atskiromis klasėmis ir, žinoma, bendravimas vyko  tik su klasės draugais. Vaikai noriai pasakojo apie perskaitytas  knygas. Jaunesniems skaitytojams įsiminė Kakės  Makės  nuotykiai, vyresniesiems – knygos iš serijos „Nevykėlio dienoraštis“ ir labai juokingi, įdomūs  „Blogiausių pasaulio vaikų“ personažų nuotykiai. O kur dar neskaitytos, naujai gautos knygos, laukiančios bibliotekoje savo skaitytojų.

Diskusijos pabaigoje mokiniai kalbėjo, kodėl reikia skaityti. Priežasčių tam yra ne viena, juk  skaitant knygas galima pakeisti pasaulį. Viskas – vaikų rankose, jie – mūsų ateitis.

Renginio metu atskiros klasės piešė kreidelėmis mėgstamus kūrinių epizodus, kiti – labiausiai įsiminusias pasakas.

Nepastebimai prabėgo laikas. Vaikams buvo gera  prisiminti (ne)paprastas knygas, padedančias (ne)paprastose gyvenimo situacijose.

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Gardamo progimnazijos 2 klasės mokiniai Gardamo progimnazijos 2 klasės piešinys Gardamo progimnazijos 3 klasės piešinys

Spausdinti
Facebook komentarai