Atlikėjai Artūras Dubaka ir Balys Ivanauskas

Bibliotekoje – meno mūzų improvizacijos

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka pasitiko miesto gimtadienį su projekto „Meno mūzų improvizacijos“, skirto profesionalios kūrybos sklaidai, renginiais.

Gegužės 27 dieną vyko Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Kontrabosas“, sukurtas pagal vieno veiksmo vokiečių dramaturgo Patriko Suskindo (Patrick Süskind) pjesę (režisierius – Valentinas Masalskis). Tragikomiško, savimi, muzika ir pasauliu nusivylusio kontrabosininko monologą atliko aktorius Donatas Želvys. Įtaigi vaidyba, aktoriaus plastiškumas nepaliko salėje nusivylusių šiuo reginiu.

Šeštadienį, gegužės 29 dieną,  vietos bendruomenės nariai bibliotekos Vasaros kiemelyje susipažino su aktoriais Baliu Ivanausku ir Artūru Dubaka, atvykusiais iš Vilniaus. Renginio dalyviai išvydo kiek neįprastą programą „Vakaras P“. Vaikinai atliko poezijos, muzikos vaidybines interpretacijas, vyko kažkas tarp stand-up’o ir dar kažko, sukurto pagal Gintaro Grajausko kūrybą. Tai buvo veržlus, jaunatviškas ir kiek netikėtai visus šokiravęs pasirodymas. Reikia paminėti, jog ir pats poetas G. Grajauskas stebėjo programą, o po renginio bendravo su aktoriais. Vasaros kiemelio ramybę sujaukė įžūliai šiuolaikiškas ramybės drumstėjų performansas. Ne veltui pabaigoje nuskambėjo retorinis atlikėjų klausimas „Na ir ką aš čia tokio dabar norėjau pasakyti?“

Projektą „Meno mūzų improvizacijos“ finansavo Lietuvos kultūros taryba, dalinį finansavimą skyrė Šilutės rajono savivaldybė.

Liuda Nausėdienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai