Žemaičių Naumiesšio gimnazijos Gardamo skyriaus ikimokyklinukai

Literatūros popietė „Apsilankyk magiškoje knygų karalystėje“

Birželio 2 dieną Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Gardamo skyriaus ikimokyklinukai rinkosi mietelio parkelyje, kur vyko Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialo organizuota literatūros popietė „Apsilankyk magiškoje knygų karalystėje“. Juos atlydėjo ikimokyklinio ugdymo mokytoja Vitalija Mockuvienė ir jos padėjėja Regina Grublienė.

Pagaliau ilgai laukta atkeliavo vasara. Nieko nėra maloniau, kaip leisti laiką lauke, žaisti ir dūkti, bet visuomet įdomu keliauti į knygų karalystę ir susitikti knygučių personažus, sužinoti, kaip jie gyvena, ką veikia.

Šį kartą ikimokyklinukams nukeliauti į Hanso Kristiano Anderseno pasakos „Karalaitė ant žirnio“ pasaulį padėjo Laima Butkutė – Gardame žinomas ir gerbiamas žmogus. Vaikai įdėmiai išklausė pasaką apie karalaitį ir karalaitę. Pasakos ir yra pasakos, nes ten viskas baigiasi gerai.

O kaip būnant lauke nepažaisti? Vaikai  žino ne vieną žaidimą, tad  pasiūlė visiems popietės dalyviams kartu pažaisti  žaidimą „Diena  ir naktis“.

Renginio vedėja atkeliavo ne viena, bet atsinešė drugelių sveikinimą knygų karalystei, kad ji toliau gyvuotų ir kiekvieną kartą joje būtų smagu apsilankyti. Vasara tęsiasi, o akcija „Skaitymo iššūkis“ tik prasideda.

Virginija Langienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Sveikinimas knygų karalystei Renginio vedėja Laima Butkutė Renginio vedėja Laima Butkutė ir Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Gardamo skyriaus ikimokyklinukai

Spausdinti
Facebook komentarai