Rūtos Emigart- Čiūželienės parodos akimirkos

Karpinių paroda Pašyšių bibliotekoje

Nuo gegužės vidurio  bibliotekoje eksponuojama  kraštietės, pedagogės Rūtos Emigart-Čiūželienės karpinių paroda „Gimtinės aidai“. Tautodailininkės „žaidimai“ su popieriumi ir žirklėmis virto mėgstamiausiu užsiėmimu, lydinčiu visą mokytojavimo ir kūrybos kelią. Būdama tautodailininkų sąjungos nare nuo 1990 metų surengė ne vieną parodą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Darbų autorės meilė pamario kraštui spinduliuoja jos darbuose. Apžvelgiant  eksponuojamus karpinius mintimis nusikeliame į pamario vietoves ir iš švyturio žvelgiame į išsibarsčiusius visame  pamaryje koplytstulpius. Karpinių raštai tiesiog pabėgę iš močiutės skrynios pasislepia mūsų krašto vaizduose.

Už Šilutės krašto garsinimą savo darbais tautodailininkė 2005 m.  apdovanota „Sidabrinės nendrės“ premija. 2016m. jai suteiktas meno kūrėjos statusas. Rūta Emigart-Čiūželienė  nuolatinė  liaudies meno konkurso „Aukso vainikas“ dalyvė ir prizinių vietų laimėtoja. 2020 metais šiame konkurse autorės karpinys užėmė  3 vietą.

Tautodailininkė Rūta Emigart-Čiuželienė kupina kūrybinės energijos, kuria ir vadovauja Šilutės krašto tautodailininkų sąjungai. Kasmet jos eksponuojamos karpinių parodos ir edukacijos džiugina  bibliotekos lankytojus. Kviečiame užsukti į Pašyšių biblioteką ir aplankyti tautodailininkės darbų parodą.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė Danutė Adomavičienė

Čiūželienės karpinių paroda

Spausdinti
Facebook komentarai