Diana su voveriukais

Pasakų, eilių ir muzikos apsupti

Ruduo – vienas gražiausių metų laikų, kai džiaugiamasi sodo gėrybėmis, o ramų lapkričio 12-osios vakarą Katyčių gyventojai rinkosi pasigėrėti kūrybos derliumi.

Tądien jaukioje Katyčių seniūnijos salėje savo draugams, bičiuliams eiliuotoja, puokščių kūrėja, aktyvi Katyčių bendruomenės narė Diana Mickienė pristatė savo antrąją knygą  „Voveriukų pasakaitės“.

Diana gimė ir užaugo Kintuose, bet marių bangos ją nubloškė į Katyčius. Ji, kaip meniškos  sielos žmogus, vietos gyventojams atsiskleidė 2014 metais, kai bendruomenės namų atidarymo proga perskaitė savo kūrybos eilėraštį „Katyčiai“, o šiuose namuose besikuriančiame Katinų muziejuje puikuojasi Dianos sukurtas paveikslas, pagamintas iš piliulių.

Renginio viešnia savo pirmąjį eilėraštį sukūrė dar mokykloje, o prieš trejus metus, kai Katyčių bibliotekos renginyje susipažino su Šilutės TAU literatų būrelio nare Irena Arlauskiene, padrąsinusia ją išleisti knygelę, ryžosi savo kūrybą publikuoti. 2019 metais pasirodė pirmoji D. Mickienės eilių knyga „Laiko tėkmėje“.

Vakaro metu pristatytos neseniai išleistos pasakų, iliustracijų ir eilių knygos „Voveriukų pasakaitės“ rankraštinis variantas, parašytas prieš 10 metų, skirtas sūnėnui Titui, kuris laikinai apsigyvenęs tetos namuose nepanoro kiekvieną vakarą klausytis jam jau gerai žinomų pasakų ir tarė: „Sugalvok  ką nors naujo“. Taip gimė istorijos apie  dešimt voveriukų  ir jų nuotykius.

Susirinkę renginio dalyviai džiaugėsi Dianos veikla. Katyčių perlu ją pavadinusi Katyčių seniūnė Gražina Kungienė palinkėjo ir toliau visus džiuginti savo kūryba. Nenustoti  kurti ir būti aktyvia bendruomenės nare skatino Šilutės rajono savivaldybės tarybos nariai Sandra Tamašauskienė  ir Žygimantas Kurlianskas, Katyčių bendruomenės atstovės, Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro darbuotojos, draugai,  šeima ir sūnėnas Titas.

Muzikiniais intarpais renginį papuošė naujoji Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro direktorė, dainų atlikėja Lina Balčiauskienė.

Marina Lodusova,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Katyčių filialo vyr. bibliotekininkė

Dainuoja Lina Diana pristato savo knygą Lina ir Diana Sveikina seniūnė Sveikina svečiai Sveikina Titas

Spausdinti
Facebook komentarai