Fraktalas – mūsų vidinis atspindys

Fraktalas – mūsų vidinis atspindys

Lapkričio 21 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas „Fraktalų piešimas“, skirtas Suaugusiųjų mokymosi savaitei „Mokymosi tinklai”. Jį vedė ir fraktalų meno paslaptimis dalinosi menininkė Tatjana Petravičienė. Piešti fraktalus ją paskatino draugė.  Pabandžius patiko ir jau ketverius metus nesiskiria su šiuo pomėgiu, savo darbus eksponuoja parodose.

Fraktalų kontūrą brėžiame užsimerkę, o po to piešiame diagnostinį fraktalą, spalvotus pieštukus irgi renkamės nežiūrėdami, leisdami spalvas pasirinkti mūsų vidiniam balsui. Spalviname visiškai atsipalaidavę, bet budrūs, sekdami, ar teisingai pildome visas spalvinimo taisykles. Spalviname atsimerkę.

Pagrindinis fraktalų piešimo tikslas – piešiant ir spalvinant elementarų, kiekvienam prieinamą piešinį sujungti su savo pasąmone, per intuityviai atėjusių spalvų ir formų prizmę ištraukti iš jos informaciją  apie savo emocines, psichologines problemas iš praeities, dabarties ir net ateities tam, kad jas būtų galima įvardinti, pripažinti ir svarbiausia – savarankiškai spręsti ir koreguoti per fraktalų piešimą bei spalvinimą. Tai būdas geriau pažinti save, savo sugebėjimus, pažvelgti į savo vidų, skatinti kūrybingumą, lavinti intuiciją.

Edukaciniame užsiėmime dalyvavo ir fraktalų piešimo techniką išbandė UAB Medicinos centro „Puriena“ Psichikos sveikatos centro nariai su socialine darbuotoja Aina Bagdanoviene.

 

                                                                                                                                                  Virginija Degutienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Fraktalas – mūsų vidinis atspindys Fraktalas – mūsų vidinis atspindys Fraktalas – mūsų vidinis atspindys

Spausdinti
Facebook komentarai