Kepėme kūčiukus

Kepėme kūčiukus

Kūčiukai, prėskučiai arba šližikai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Laikantis tradicijų juos reikėtų kepti patiems Kūčių dieną ar išvakarėse, nes tik pačių rankomis namuose pagamintas šis patiekalas įgauna prasmę.

Gruodžio 4 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale vyko popietė „Prie gerumo šviesos“. Savo kūčiukų kepimo receptu su susirinkusiais pasidalino Diana Mickienė. Dirbtuvėlių lankytojai buvo pakviesti pasiraitoti rankoves ir pasijusti tikrais virtuvės šefais, minkant sveikuolišką tešlą, formuojant kūčiukus, šaunant juos į kepimo krosnį. Dalyviai patys pasigamino Kalėdomis kvepiančių gardumynų.

Iškepus kūčiukus visi susėdo prie stalo jų ragauti. Jaunesnieji popietės dalyviai įsidėjo kūčiukų  į maišelius, parnešė paragauti tėveliams, o vyresnieji užsirašę receptą bandys juos kepti patys.

Užsiėmimas sukūrė kalėdinę nuotaiką kiekvieno širdyje, o bendras susėdimas prie stalo priminė apie artėjančias gražiausias metų šventes.

 

Marina Lodusova,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Katyčių filialo vyr. bibliotekininkė

Kepėme kūčiukus Kepėme kūčiukus Kepėme kūčiukus Kepėme kūčiukus Kepėme kūčiukus Kepėme kūčiukus

Spausdinti
Facebook komentarai