Parodos „Nėrinių stebuklai“ pristatymas Ramučiuose

Nuo kovo pradžios Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Ramučių filiale lankytojus džiugina Eglės Paulauskienės kūrybinių darbų paroda „Nėrinių stebuklai“. Mintis pasikviesti šią darbščią moterį pristatyti savo rankdarbių parodą bibliotekininkei kilo po dekupažo mokymų Ramučiuose. Eglė pasiūlė eksponuoti nėrinių parodą, norėjo parodyti savo nertas sukneles, kurtus papuošalus iš biserio karoliukų.

E. Paulauskienė aktyviai dalyvauja ir visuomeninėje veikloje, nuo pat asociacijos „Traksėdžių viltis“ įkūrimo pradžios eina pirmininkės pareigas, yra sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Šilutės viltis“ pirmininkė. Ši dainuojanti, grojanti šešių vaikų mama randa laiko ir savo pomėgiams – rankdarbiams. „Esu pelėda, todėl mano laikas prasideda tuomet, kai vaikai užmiega“, – pasakojo ji.

Rankdarbius moteris mėgo nuo mažens. Mezgimo ir nėrimo paslaptis jai atskleidė mokytoja Rūta Čiuželienė mokantis Šilutės M. Jankaus pagrindinėje mokykloje. E. Paulauskienė mokytojai labai dėkinga.

Parodos autorė šį pomėgį buvo pamiršusi daug metų, bet kai gimė neįgalus sūnus, vėl pradėjo megzti. Moteris prisipažino, kad visa ši veikla jai tarsi terapija, padedanti užsimiršti. Eglė mezginiais ir nėriniais yra išpuošusi ne tik vaikus, vyrą, bet ir draugus, gimines, aplinkinius. Rankdarbių kūrėja turi ir daugiau pomėgių. Jai patinka grybauti, uogauti, pabūti gamtoje. Ji džiaugėsi įgyvendinusi savo svajonę – įsigijusi sodybą Barvų kaime.

E. Paulauskienei pristatant parodą talkino dukra Akvilė, kuri rodė vyresnės sesės kurtus papuošalus. Susidomėjusios Ramučių moterys turėjo daug klausimų viešniai. Įdomu buvo sužinoti, kiek laiko užtrunka sukurti suknelę ar papuošalą. Bibliotekos sienas papuošė ne tik nėrinių suknelės, bet ir fotodrobės su E. ir V. Paulauskų šeimos švenčių akimirkomis, kur mama su dukromis pasipuošusios Eglės kūriniais.

Susitikimo pabaigoje parodos autorei palinkėta kūrybinės sėkmės. Ramučių  bibliotekos lankytojai  pirmieji pamatė parodą „Nėrinių stebuklai“. Vėliau ši paroda pradžiugins Traksėdžių bibliotekos lankytojus.

 

Raimonda Lomsargytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Ramučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai