Parodos „Mažoji Lietuva“ atidarymas

Liepos 1 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko dailininko Simo Žaltausko tapybos darbų parodos „Mažoji Lietuva“ pristatymas, dalyvaujant autoriui. Tai ne tik dailininkas, bet ir poetas, išleidęs ne vieną poezijos knygą, surengęs ne vieną personalinę parodą ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje užsienio šalių. Autorius yra gavęs daug pelnytų apdovanojimų, vienas iš jų – už poezijos puoselėjimą tapyboje.

Parodos atidaryme dalyvavo ne tik vyresniojo amžiaus lankytojai, bet ir jaunimas. Visi labai šiltai sutiko dailininką, uždavė daug įdomių klausimų ir su malonumu laukė atsakymų. Pokalbio metu dalyviai sužinojo, kad S. Žaltauskas dailininko profesiją pasirinko tik baigęs vidurinę mokyklą. Dar vienas faktas apie parodos autorių – tapytojas su savo žmona yra bitininkai.

Po parodos atidarymo lankytojai pakviesti atsigerti mėtų arbatos, autorius visus vaišino agurkais, savo gamybos medumi ir sūriais. Šiltas bendravimas tęsėsi.

Džiugu, kad bibliotekos lankytojai turi galimybę pasigrožėti dailininko darbais. Paroda eksponuojama iki rugpjūčio 4 dienos.

Spausdinti
Facebook komentarai