Projekto „Bibliotekos pažangai“ atstovai Grabupių bibliotekoje

Skaitytojai prie kompiuterio

Lapkričio 13 d. F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale lankėsi „Bibliotekos pažangai“ žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė.

Skaitytojai prie kompiuterioRugsėjį-spalį vyko projekto “Bibliotekos pažangai“ skelbtas rašinių konkursas „Tavo gyvenimą pakeitė internetas?“, kuris sutraukė žmones, nepatingėjusius parašyti savo istorijos apie pirmąją pažintį su internetu ir tai, kaip jų ar jų pažįstamų gyvenimą pakeitė internetas.

Pasibaigus konkursui “Bibliotekos pažangai“ koordinatoriai kuria filmą, kuriame paviešins lankytojų istorijas, iliustruojančias svarbius jų gyvenimo pokyčius, atsiradusius bibliotekos dėka – surastą darbą, suteiktą galimybę palaikyti ryšius su toli esančiais artimaisiais, sukurtą verslą, ir kt. prie kurių prisidėjo biblioteka.

Skelbtame rašinių konkurse  dalyvavo ir Grabupių kaimo gyventojai. Tarp geriausių ir įdomiausių rašinių pateko Grabupių gyventojos Silvos Toliušytės istorija . Į Grabupių filialą atvykusi „Bibliotekos pažangai“ žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė ėmė interviu iš Silvos apie jos gyvenimą, kasdienybę,  kaip jos laisvalaikį, buitį pakeitė internetas, ir kokią vietą jos gyvenime užima biblioteka.

Grabupių filialo bibliotekininkė S. Mockienė

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai