Žaismingos metų išlydėtuvės nykštukų knygų karalystėje

Bibliotekininkai

2010 gruodžio 31 d., Dalia Užpelkienė

Tradiciškai prieškalėdžiu įprasta burtis gerumo žodžiams, palinkėjimams ar pasisveikinimams. Didžiausių Pamario knygos namų kūrėjai tuo metu atiduoda duoklę biblioteką lankantiems, kviesdami juos praverti šventiškas  bibliotekos duris jaukiam bendravimui adventiniuose renginiuose. Tačiau niekas negali paneigti, kad bibliotekininkai irgi yra žmonės.

 

  

Todėl sustoti prie Naujųjų metų starto žymos yra tiesiog privalu. Priešingu atveju, nebus kasdienybės, kurią pasak Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėjos Vitos Gerulienės, tik iškeitęs į pramogą „pajunti kaifą“.

  Šįmet rajono bibliotekininkų draugijos pirmininkė (nominuota „Metų bibliotekos artiste“) ir vyr. bibliotekininkas Ričardas Murauskas (nominuotas „Metų dainininku“) pakvietė visus bibliotekininkus pasipuošti nykštukų kepuraitėmis ir jaukiai įsikurti naujametinių nykštukų karalyste trumpam tapusioje bibliotekos konferencijų salėje. Žaismingai šmaikštaujant pasveikintos „Metų močiutės“ (L. Dumšienė, V. Vasiliauskienė), „Metų prosenelė“ (N. Budreckienė), „Bibliotekos pažangai“ projekte besimokantys „Metų anglų kalbos ledlaužiai“ (L. Nausėdienė, V. Muliarčikas, D. Pupšytė, Ž. Jokužytė, D. Jucikaitė, R. Balčytis). Pastariesiems priminta, kad tikrąjį anglų kalbos egzaminą angliamoksliai laikys pasaulio šilutiškių sueigos „Šviesos parnešti, gera padaryti…“ metu, kai dirbs vertėjais į renginį iš užsienio atvykusiems Pamario kraštiečiams.

Metų leidėju pripažintas kreizinio kalendoriaus „Šilutė 500“ autorius Andrius Sirtautas, o „Metų pakuotoja“ – Vita Gerulienė, visus metus talentingai pakavusi dovanėles bibliotekos bičiuliams, rėmėjams ir bendraminčiams. „Metų Angelo sargo nominacija“ įteikta Danutei Šernienei, pasak S. Jablonskienės, kuriančiai bibliotekos interjerą ir eksterjerą bei  prižiūrinčiai įstaigos patrauklumą ir estetinį vaizdą. Tuo tarpu titulas „Metų Sakalo akis“ atiteko Nijolei Budreckienei, akylai stebėjusiai visų bibliotekos projektų lėšų judėjimą, operatyviai ištiesusiai ranką kolegoms netradicinėse greitų sprendimų situacijose. „Labiausiai apsipirkusiųjų“ nominacijoje laimėtojais pripažintas bibliotekos Informacijos skyrius su vedėja Laima Dumšiene, nes sugebėjo per nepilną dekadą išleisti penkis tūkstančius bibliotekininkų uždirbtų litų mikrofonams, diktofonams, multimedia ekranams ir netgi giljotinai įsigyti. Mat, Informacijos skyrius nuo Naujųjų metų numato išplėsti mokamų paslaugų paketą  vartotojams. Nominacija „Pelningiausieji“ įteikta bibliotekos Fondo organizavimo skyriui (vedėja D. Šernienė) , nes sugebėjo greta rajono savivaldybės Kultūros plėtros programos skirtų 3000 projektinių litų uždirbti net 52 tūkstančius litų naujoms knygoms pirkti. Nominacijos „Grožio kūrėjai“ gavėjais tapo nuolat su sniego lavinomis „kariaujantys“ bibliotekos vyrai: R. Murauskas, S. Oželis, R. Balčytis ir V. Muliarčikas. Jų sniego valymo darbai bibliotekos biudžetui nekainavo nė vieno lito. „Metų prieauglio“ nominacija įteikta Vaikų aptarnavimo skyriui (V. Gerulienė, L. Nausėdienė), o „Metų bėgikėmis“ pripažintos Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus bibliotekininkės N. Budreckienė, V. Veiverienė, L. Liutkutė), dažniausiai minančios takelį nuo bibliotekos link rajono savivaldybės ir atvirkščiai.

Bibliotekininkų sukurtoje šventinėje nykštukų karalystėje pasidžiaugta ir profesiniais pasiekimiais: šilutiškiai pripažinti Lietuvos „Skaitlingiausia“ viešaja biblioteka pagal prisijungimų prie interneto skaičių, 5 bibliotekininkai buvo premijuoti kelionėmis į Rumuniją ir Belgiją, visa kolektyvas lankėsi Latvijoje, kur su savo kolegomis surengė tarptautinę konferenciją. Šilutiškių svečiais buvo Chašuri (Gruzija) bibliotekininkų ir Lietuvos ambasados Gruzijoje delegacija, susipažinta ir su naujais  partneriais- „Liūtų“ klubo iš Švedijos nariais .Kitąmet kartu su šiuo klubu bibliotekinikai ir jų bičiulis Tadas Girčius šilutiškius pakvies į labdaros aukcioną.

Apkabinę vieni kitus, pasidžiaugę tarpusavio gerumu, didžiuliu   bičiulių ir bendraminčių artumu, bibliotekininkai palinkėjo visiems ir sau   „darbų, draugų ir idėjų gausos“. Tuomet viskas bus gerai.

Spausdinti
Facebook komentarai