Sausio 13-oji pasilieka su mumis

Sausio 13 renginys bibliotekoje

2011 sausio 13 d., Liuda Nausėdienė

 2011-uosius metus Seimas paskelbė Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo bei holokausto aukomis tapusių Lietuvos gyventojų atminimo metais. Ta proga Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko renginys vaikams „Sausio 13-oji pasilieka su mumis“, kuriame dalyvavo Žibų pradinės mokyklos moksleiviai.

Sausio įvykių prisiminimais dalinosi garbės svečias, šilutiškis Jonas Purlys, minėtos mokyklos moksleiviai pristatė šiai progai parengtą programą (mokyt. Rita Krikščiūnienė, Renata Ivaščenkienė).

Tamsoje vaikų uždegtos žvakutės sukūrė dalelę tos sausio nakties atmosferos. Mokytojų pasakojimai ir rodomi sausio 13-osios vaizdai trumpam grąžino į praeitį. Vaikų skaitomos eilės, atliekamos patriotinės dainos apgaubė žiūrovus iškilmingumo skraiste. Visi pajuto vienybę ir susikaupimą. Pagerbiant žuvusiuosius tylos minute, atiduodamos pagarbą sustingo žvakių liepsnelės. 

Susidomėję mažieji žiūrovai klausėsi sausio 13-osios įvykių dalyvio, Sąjūdžio Šilutės krašte iniciatyvinės grupės nario, Nepriklausomos Lietuvos karinių struktūrų Pamario krašte kūrėjo, komandoro leitenanto Jono Purlio prisiminimų. Pasakojimas nupiešė to meto įvykius gimtajame Šilutės mieste. Kalbėta apie tai, kaip buvo organizuojamas žmonių vežimas į sostinę, koks buvo patriotizmas ir vienybė ginant šalies ir mūsų visų laisvę. Garbės svečias mokyklai ir bibliotekai padovanojo po laikraštį „Atgimimas“, kuris buvo leidžiamas Šilutėje 1991m. Jame buvo aprašomi sausio 13-osios įvykiai mieste. Pokalbis su vaikais, jų užduodami klausimai svečiui sugrąžino visus renginio dalyvius į šių dienų kasdieninį šurmulį.

Spausdinti
Facebook komentarai