Šauniausia bibliotekininkė – Sandra Jablonskienė

 

Šauniausia bibliotekininkė Sandra Jablonskienė2011 sausio 30d., Dalia Užpelkienė

F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkai pažįstami Lietuvoje kaip įdomiausių nacionalinio projekto „Bibliotekos pažangai“ idėjų palaikytojai ir įgyvendintojai. Paskutiniai šilutiškių pripažinimo „trofėjai“ yra „Skaitlingiausios“ Lietuvos viešosios bibliotekos titulas, kuris  šilutiškiams paskirtas už didžiausią Lietuvoje vartotojų prisijungimo prie interneto skaičių.
Ką tik laimėta nacionalinė atranka konkursinei nemokamai programai „Saugus ir draugiškas internetas“ Šilutės miesto šventės metu  bibliotekos Vasaros kiemelyje surengti (vadovė Laima Dumšienė). Ir paskutinė „jėginė“ bibliotekininkų profesinė pergalė – šauniausios bibliotekininkės titulas, kuris pripažintas Informacijos skyriaus vyr. bibliotekininkei Sandrai Jablonskienei.
  Šilutiškė Klaipėdos universiteto auklėtinė atrinkta vadovaujantis įdomiausio, iniciatyviausio ir šiuolaikiškiausio bibliotekininko kriterijais. Sandra yra Lietuvos bibliotekininkų draugijos tarybos narė ir Šilutės rajono bibliotekininkų draugijos pirmininkė, suburianti bei apjungianti jaukiam bendravimui sporto iškylose, studijinėse kelionėse   bibliotekinę bendruomenę, kultūros nevyriausybinio sektoriaus organizacijų narius . Trečiojo amžiaus žmonėms S. Jablonskienė yra pažįstama kaip kompiuterinio raštingumo pradmenų mokytoja, puiki akademinio jaunimo vedlė, ieškanti žinių specializuotose daugiakalbėse duomenų bazėse, nuosekli integralios bibliotekų informacinės sistemos (LIBIS) administratorė. Kolegoms – miestelių bei kaimo bibliotekininkams, diegiantiems LIBIS posistemę savo padaliniuose, Sandra-nepamainoma konsultantė ir talkininkė.

Dažnai tarp kolegų „mažaja Sandrike“ vadinama šauniausioji  – charizmatiška, artistinių ir jaukaus bendravimo gebėjimų turinti asmenybė. Viešosios bibliotekos lankytojai Sandrą vertina ir už nepakartojamus „Pamario ožkų“ renginio (autorius Marijus Budraitis) ar kitų tradicinės Metų bibliotekininko dienos renginių, kurių metu ji kerinčiai susidoroja su sovietmečio „bufetavos“ ar „Muitininkės“ vaidmeniu, teatrinius pasirodymus.

Sveikindami šauniausiąją, kolegos bibliotekininkai ir bibliotekas lankantys, tikrai tiki, kad  Sandrikė yra tas bibliotekos atstovas, kurio dėka bibliotekininko profesija ir pati biblioteka tampa įdomesnė, patrauklesnė ir mielesnė kiekvienam jos duris praveriančiam.

Sveikiname!

Spausdinti
Facebook komentarai