Akcija „Gustavo saugaus interneto žygis per Lietuvos bibliotekas“

Gustavo viktorina2011 vasario 17 d., Rūta Drakšaitė

Vasario mėnuo Lietuvos viešosiose bibliotekose skelbiamas atsargaus elgesio internete mėnesiu. Kiekvieną vasario antradienį vyksta specialios transliacijos su Gustavu – „Gustavo enciklopedijos“ laida apie atsargų elgesį internete (vasario 1 d. ) ir viktorina „Protų kovos“ (vasario 8, 15, 22 dienomis).  Šioje akcijoje dalyvauja ir F. Bajoraičio viešoji biblioteka bei jos filialai.

Vasario 15 dieną F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje susirinkę skaitytojai dalyvavo jau antrojoje „Protų kovų“ viktorinoje. Susiskirstę į 5 komandas („Galvočiukai“, „Boružėlės“, „Bibliotekos draugai“, „Slapukai“ ir „Knygmyliai“) vaikai draugiškai rungtyniavo su beveik 1800 komandų, prisijungusių iš kitų Lietuvos bibliotekų.
Dauguma klausimų buvo skirti Vasario 16-ajai  paminėti, todėl reikėjo parodyti visas savo žinias apie gimtosios šalies istoriją, geografiją, svarbiausius įvykius ir netgi gamtinius išteklius. Viktorina vyko 4 etapais, kiekviename – po 5 klausimus. Pasibaigus pirmajam, geriausiai savo žinias pademonstravusi „Knygmylių“ komanda buvo 17-toje vietoje, po antrojo etapo – 15-toje, trečiojo pabaigoje – 13-toje. Pasibaigus viktorinai, griausmingai visi plojome, kadangi pavyko patekti į geriausių komandų dešimtuką! Buvo surinkta 113 taškų iš 120 galimų. Taip pat labai džiaugiamės Usėnų filialo iškovota 15-tąja vieta ir Šilutės miesto filialo 23-iąja vieta. Į šimtuką geriausiųjų taip pat pateko ir Traksėdžių filialo komanda. Į Lietuvos komandų dvidešimtuką patekusios komandos bus apdovanotos saldžiais prizais.Kita ir paskutinė „Protų kovų“ transliacija vyks vasario 22 dieną, 15 valandą. Maloniai kviečiame visus norinčius pademonstruoti savo proto aštrumą!

Spausdinti
Facebook komentarai