F. Bajoraičio viešąją biblioteką aplankė viešnia – sielos ir kūno gydytoja

Poetė su vaikais2011 vasario 17 d., Vita Gerulienė

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje įvyko nedidelė knygos šventė mažiesiems knygų mylėtojams – poetės ir medikės Dalios Milukaitės-Buragienės (Kaunas), Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos narės, naujos knygelės mažiesiems „Tėviškės akmenėliai“ pristatymas.

Poetė išpildė praėjusiais 2010 m. kovo mėnesį duotą pažadą – šiais metais jauniesiems šilutiškiams pristatyti savo kūrybą, juolab, kad tam buvo puiki proga – gimė nauja poetės knygelė. Pristatyme dalyvavo pati autorė, kraštietis, leidyklos „Kalendorius“ direktorius Aurelijus Noruševičius bei jo žmona ir bendražygė Elvyra Noruševičienė, kuri renginio metu skaitė D. Milukaitės-Buragienės kūrybą.

M. Jankaus pagrindinės mokyklos septintokai bei jų mokytoja Dalia Šulcienė paruošė knygelės pristatymui skirtą meninę programą. Į poezijos šventę susirinkę Šilutės pradinės mokyklos pradinukai svečiams negailėjo įdomių klausimų. Bibliotekininkai, dėkodami poetei ir leidyklos „Kalendorius“ direktoriui Aurelijui Noruševičiui už suteiktą galimybę dalyvauti poetės kūrybos pristatyme, padėkojo ir įteikė dovanų – kalendorių „Šilutei – 500“. Meninės programos dalyvius ir organizatorius poetė apdovanojo savo naujomis knygelėmis.

D. Milukaitė-Buragienė gimė ir užaugo Šeštokuose, Lazdijų rajone. Dabar gyvena ir dirba Kaune. Kūrybą mėgstanti nuo vaikystės moteris sako turėjusi tikslą gydyti žmonių sielas ir kūnus. Tikslas yra įgyvendinamas nuolat – kūrybinis procesas nesustoja.

Poetė pristatė ne tik naują savo knygelę „Tėviškės akmenėliai“, bet ir savo kūrybą apskritai. Tarp auditorijos buvo ir suaugusių klausytojų.

„Tėviškės akmenėliai“ – ketvirtoji poetės knygelė vaikams. Joje per poeziją pateikta informacija apie mūsų Tėvynės akmenėlius, simbolizuojančius atmintį, meilę, džiaugsmą ar liūdesį. Joje yra eilėraštis, skirtas Šilutės akmenims. Poetę su Šilute sieja dar pokario laikotarpiu įleidusių savo šaknis šiame mieste artimų gentainių – Milukų šeima.

Poetės kūrybinis bagažas solidus – išleistos net 23 knygos. Jose – meilė, per gyvenimą ir profesinį darbą sutiktų žmonių išgyvenimai, gamta, artimieji, kt. Pristatydama savo kūrybą poetė važinėja po visą Lietuvą, neaplenkdama ir mažų Lietuvos rajonų. Juose lankydamasi ir bendraudama su žmonėmis, neretai sukuria tam kraštui ar sutiktam žmogui akrostichų (eilėmis parašytas tekstas, kur sujungus pirmąsias kiekvienos eilutės raides gaunamas žodis – miesto pavadinimas, žmogaus vardas, pavardė, kt.). Akrostichų galima surasti ir neseniai pristatytoje knygoje „Pavasarių toliais tyliais“. Už akrostichų rinktinę 2009 m. poetė apdovanota Lietuvos literatūrinio rekordo diplomu. Autorė yra išleidusi įgarsintos savo kūrybos – garsinės poezijos. Pagal jos eiles dainuojamos dainos.

Dvi knygas D. Milukaitė-Buragienė išleido kartu su savo vyru, Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungos valdybos pirmininku, Vladu Buragu. Už savo kūrybą poetė yra tapusi daugelio poezijos švenčių ir literatūrinių fondų premijų laureatė.

Spausdinti
Facebook komentarai