Bibliotekoje – sėkmingos „Šeimų kovos“

2011 m. balanžio 2 d., Virginija Degutienė

Du šeštadienius Lietuvos viešosios bibliotekos kvietė šeimas į nacionalinę viktoriną „Šeimų kovos”. Akciją organizavo projektas „Bibliotekos pažangai” drauge su Lietuvos viešosiomis bibliotekomis. Antroje viktorinos dalyje dalyvavo 929 komandos iš visos Lietuvos.

Balandžio 2-ąją vykęs žaidimas buvo skirtas knygų personažams ir jų herojams. Į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šilutės miesto filialą susirinko gausus būrys internautų ir knygos mylėtojų, norinčių išbandyti savo žinias viktorinoje. Užsiregistravo šešios komandos.

Visuose keturiuose žaidimo etapuose Šilutės bibliotekų komandos mirgėjo pirmaujančiųjų gretose, pirmajame šimtuke. Į pirmąjį šimtuką pateko po tris Viešosios bibliotekos ir Miesto filialo komandas. Pasibaigus visiems keturiems turams, rezultatai kiek pasikeitė: 20 komandų surinko vienodą maksimalų balų skaičių, todėl buvo neaiškūs nugalėtojai, vyko papildomas penktas turas.

Papildomame ture situacija išliko panaši. Nors jo metu buvo užduoti klausimai su keliais galimais teisingais atsakymų variantais, tačiau tai, kaip paaiškėjo, Lietuvos šeimų nė kiek neišgąsdino – net 10 komandų sugebėjo teisingai atsakyti į visus papildomo turo klausimus ir pelnė maksimalų įvertinimą – 104 taškus. Pasibaigus papildomam turui paaiškėjo nugalėtojų sąrašas. Sudarant sąrašą buvo vertinami ne tik teisingi atsakymai, bet ir jų pateikimo greitis. Į nugalėtojų penketuką pateko ir Šilutės miesto filialas su trimis komandomis („Mes sesutės”, „Tankistai” „NumberOne”), žaidusiomis visus turus be pralaimėjimo.

Už pergalę į biblioteką atkeliaus stalo žaidimas „Jungle Speed”, o už iškovotas aštuntą, devintą, dešimtą vietas – daug saldžių dovanėlių. Visų komandų draugišku susitarimu nuspręsta, kad žaidimas liks bibliotekoje, juo galės žaisti visi bibliotekos lankytojai. Nors viktorina ir baigėsi, bet dar ilgai bibliotekoje neblėso gera nuotaika.

Spausdinti
Facebook komentarai