PAPUOŠKIME VELYKŲ MEDĮ

Nors gamta šiemet sunkiai keliasi iš žiemos miego, tačiau ilgėjančios dienos primena, kad jau pavasarėja… O su pavasariu beldžiasi ir pati gražiausia pavasario šventė – Velykos.

Balandžio 11 d. vaikai, nešini kiaušiniais, rinkosi į F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šilutės miesto filialą , kuriame vyko edukacinė pamokėlė, skirta Velykų šventei. Bibliotekininkė Birutė Lukavičienė supažindino vaikus su Velykų papročiais ir tradicijomis, mokė kiaušinių marginimo paslapčių. Ypač vaikus sudomino marginimas vašku. Dauguma vaikų šį marginimo būdą matė gyvai pirmą kartą ir turėjo galimybę patys jį išbandyti. Renginio dalyviai aktyviai įsijungė į kiaušinių marginimo procesą ir krepšelis greitai prisipildė margaspalvių velykaičių. Iš gausybės margučių vaikai išrinko keturis gražiausius . Jų autoriai – Emilijus Martutaitis, Dovydas Tutlys, Justina Mickūnaitė, Gvidas Genevičius – buvo apdovanoti prizais. Išpūstais dažytais kiaušiniais papuošėme Velykų medį.

Linkime, kad kiekvienam iš jūsų artėjančios Velykos būtų gražios ir išradingos. Patykokime prie lango, kas žino gal ir pas jus pėsčia ar ratuota atsidangins Velykė…

Virginija Degutienė

Spausdinti
Facebook komentarai