Vaikystės knygos įdomiausios

2011 m. balandžio 12 d., Palmyra Jančauskienė

Minint Tarptautinės vaikiškos knygos dieną, Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale buvo užbaigtas visas ciklas renginių, skirtų vaikams „Pasiklausykim pasakos”.

Antros ir trečios klasės mokinukams bibliotekininkė papasakojo, kuo skiriasi vaikiška knygelė nuo knygelės, skirtos skaityti suaugusiems Visi pritarė, kad spalvingai iliustruotas knygutes skaityti daug įdomiau ir smagiau.

 

Mažiausiems skaitytojams skirtos knygos pačios gražiausios. Jos patrauklios spalvingais piešiniais, iliustracijomis. Tokias knygeles vaikai geriau suvokia, interpretuoja, išplečia jo erdvę, detalizuoja, apibūdina veikėjus, pastebi pasakotojo požiūrį į aprašomus dalykus. Dailininkų piešiniai padeda vaikui geriau suvokti rašytojo reiškiamas mintis, idėjas.

Trečiokėlių mokytoja Z. Čekienė papasakojo apie rašytoją B. Sruogą ir jo kūrinius vaikams ,o jos mokiniai inscenizavo B. Sruogos pasaką” Aitvaras teisėjas”. Jie ne tik išmoko raiškiai pasakoti įvykius, bet ir pasiskirstė vaidmenis pagal savo gebėjimus, veikėjų kaukes pasigamino patys.

Vyko mįslių įminimo varžytuvės. Kas mįslę įmindavo, gaudavo po balionėlį. O veikliausiems ir daugiausiai pasakojusiems ar į klausimus atsakiusiems dar buvo įteikti spalvoti plakatai.

Buvo smagu apdovanoti padėkos raštais labiausiai skaitančius mažuosius skaitytojus. Išrinktos net dvi mergaitės, kurios pralenkė savo bendraamžius perskaitytų knygų gausa: 2 klasės G. Norkutė perskaitė-66 knygutes, o 2 klasės J. Tarnauskaitė-40. Trečiokai žadėjo dažniau lankytis bibliotekoje ir skaityti lietuvių rašytojų pasakas.

Spausdinti
Facebook komentarai