„Langas į ateitį“ nemokamai moko naudotis kompiuteriu ir e. paslaugomis

Langas  i ateitiNorintieji išmokti naudotis internetu ir daugelį reikalų tvarkyti elektroniniu būdu lanko nemokamus „Langas į ateitį“ kursus. Specialius kursus asociacija „Langas į ateitį“ organizuoja pagal ES struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Lietuvos e. piliečiui – paslaugos internete“. Iki šiol visuotiniuose Lietuvos piliečių mokymuose jau sudalyvavo daugiau kaip 11 tūkst. žmonių.

Šilutės rajone kursai vyksta ir Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, kurios darbuotojai mokymus jau vedė net penkiolikoje filialų, mokymuose apsilankė ir naudingų žinių įgijo 269 dalyviai.
Pasak kursų dalyvės Vidos, mokymai buvo visiškai nauja patirtis. „Sužinojau nemažai dalykų, kurie iš pradžių atrodė tokie sudėtingi, bet pamažu tapo mano gyvenimo dalimi. Kursai suteikė tvirtą atspirties tašką naujoms žinioms įgyti“, – sakė kursų lankytoja.
Kursus vedantys mokytojai dalyvius supažindina su „Sodros“ ir darbo biržos paslaugomis internete, saugaus pirkimo internetu taisyklėmis, moko naudotis elektronine bankininkyste. Kursų metu išmokstama internete parengti savo gyvenimo aprašymą, įdėti darbo skelbimą, saugiai tvarkyti savo sąskaitas, atlikti banko pavedimus, užsisakyti įvairius dokumentus, apsidrausti, įsigyti bilietus ar užsiregistruoti pas šeimos gydytoją. Visiems kursų dalyviams įteikiamas kursų baigimo pažymėjimas.
silutes_mokymo_grupe
Šilutės rajono Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos mokymo grupė
saugu mokymo_kursu_grupe
Šilutės rajono Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filialo mokymo grupė
deguciai20110325_026-516x378
Šilutės rajono Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Degučių filialo mokymo grupė
Asociacija „Langas į ateitį“
Tel. 8-5 2397813

Spausdinti
Facebook komentarai