Biblioteka bendradarbiauja su ugdymo įstaigomis

pamario-mokykla-02011 m. lapkričio mėn. 9 d., Vita Gerulienė

     Viešosios bibliotekos tikslas – tapti patrauklia gyventojų informacijos, komunikacijos, kultūros, edukacijos institucija. Čia padedama įveikti socialinę atskirtį, suteikiamos vienodos galimybės gyventojams naudotis informacijos technologijomis.

     Kol kas dar tęsiasi projektas „Bibliotekos pažangai”. Pagal šį projektą viešojoje bibliotekoje tebevyksta įvairios akcijos bibliotekos vartotojams, kurios turės įtakos bibliotekų ateičiai ir paslaugų kokybei.
Ypač populiarėja elektroninės paslaugos. Vartotojai džiaugiasi nauja galimybe – knygų rezervavimo ir užsakymo nuotoline sistema. Šią informaciją bibliotekininkai noriai skleidžia tarp pagrindinio ir vidurinio ugdymo moksleivių. Penktadienį Vaikų aptarnavimo skyriuje lankėsi socialiniai partneriai – Pamario pagrindinės mokyklos mokiniai su mokytojomis Asta Memyte bei Jurgita Balčytiene. Mokiniams buvo suteikta žinių, kaip užsisakyti ar rezervuoti internetu dokumentus, kaip pasinaudoti dokumentų išdavimo savitarna, nesilankantiems bibliotekoje jaunuoliams buvo pateikta informacija, kaip tapti bibliotekos skaitytojais, kokios atsiveria galimybės naudojantis bibliotekos teikiamomis paslaugomis, kokią naudą biblioteka atneša jaunam (ir ne tik) žmogui. Be to, tokiu būdu yra tęsiama užsimezgusi draugystė tarp bibliotekos ir ugdymo įstaigų.

pamario-mokykla-01

Spausdinti
Facebook komentarai