Iš jubiliejinių metų aruodo: dailininko Vytauto Bernoto tapybos paroda

2011 m. gruodžio mėn. 15 d., Aldona Norbutienė

Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje atidaryta jauno mūsų krašto dailininko Vytauto Bernoto tapybos darbų paroda “Vasaros plenerų motyvai”, vykdant ciklą “Iš jubiliejinių metų aruodo”. Parodą dailininkas dedikuoja Šilutės vardo paminėjimo jubiliejui, kurį šiemet švenčiame.

V. Bernotas 2009 m. baigė studijas Klaipėdos Universiteto Menų fakulteto Dailės katedroje. Jo bakalaurinis darbas „Laiko pėdsakai peizaže“ buvo įvertintas labai gerai. Parodose dalyvauja nuo 2008 metų: Juodkrantėje – bendra studentiška tapybos paroda, Klaipėdos koncertų salėje – tapybos paroda, Bienalėje – JEK Klaipėda`09, Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje – „Atėjimas į Pamario krašto peizažą“, Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Yra įvairių respublikinių ir tarptautinių plenerų dalyvis.
Jaunojo menininko tapybos mėgstamiausi motyvai yra šio krašto prieplaukos ir krantinės, kuriose atsispindi Mažosios Lietuvos kraštovaizdis. „Kodėl būtent šis pasirinktas motyvas? Todėl, kad nuo seno po Kuršių marias plaukiojo Kurėnai. Šis žvejų kraštas – neatsiejama krašto istorijos dalis, turinti Vakarų kultūros ir Mažosios Lietuvos sąsajų. Pamilau šį kraštą vos tik į jį atvykęs, o studijuodamas tapybą pamačiau, koks įdomus ir unikalus šis kraštas savo etnologine kultūra, istorijos paveldu“, – teigia dailininkas, atsakydamas į sau pačiam vis iškylantį klausimą dėl vyraujančios temos kūryboje. Tai dailininkas įrodo ir naujausioje savo parodoje „Vasaros plenerų motyvai“. Čia vyrauja Pamario krašto vaizdai: „Šilutė. Šyšos vingis“, ,,Žvejų uostas Rusnėje“, „Uostadvaris“, „Pakalnės vingis“ ir kt. Visi eksponuojami darbai tapyti šiais, 2011 metais. Reikia paminėti, kad Vytautas, nors jau ir baigęs studijas, vis dar konsultuojasi su savo buvusiu dėstytoju, Klaipėdos universiteto dailės katedros profesoriumi, žinomu tapytoju ir mūsų kraštiečiu Linu Julijonu Jankumi, kurio kūryba taip pat glaudžiai susieta meile ir prisirišimu Pamario kraštui, Mažajai Lietuvai. Belieka tikėti, kad šių dviejų kūrėjų – jaunojo ir jau patyrusio menininko – bendrystė leis įžvelgti mūsų krašto unikalumą, įamžinamą tapybos darbuose.
2012 metų sausio 6 d. 16 val. parodos autorius lauks visų, kurie neabejingi menui ir Pamario kraštui. Susitikime prie parodos. Maloniai kviečiame.

Spausdinti
Facebook komentarai