Pelnytas įvertinimas Pamario krašto kultūros puoselėtojoms

vitos_apdovanojimas2011 m. gruodžio 30 d., Virginija Veiverienė

Gruodžio 29 d. Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos Baltojoje salėje iškilmingai pasveikinti bei įteikti diplomai 2011 m. Kultūros ministerijos premijų laureatams.

2011 metų Kultūros ministerijos premijomis apdovanota 19 kultūros ir meno kūrėjų ir 1 įstaiga – už geras edukacines programas, puikų darbą su vaikais ir jaunimu premija paskatinta viešoji įstaiga Kultūrinių projektų centras (už projektą KINOBUSAS). Tarp geriausiųjų pateko ir dvi šilutiškės kultūrininkės: Birutė Servienė, Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė, apdovanota premija už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose; premija už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus įvertinta Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja Vita Gerulienė. Apdovanojimų ceremoniją galėjo stebėti Lietuvos televizijos žiūrovai, o dienraščio „Respublika” žurnalistės pokalbis su šilutiške bibliotekininke bus spausdinamas artimiausiame laikraščio numeryje.
Šį penktadienį pamario viešojoje bibliotekoje įvykusiame Sveikinimo renginyje V. Gerulienė buvo pagerbta kolegų, bibliotekos partnerių ir bičiulių, jaunųjų knygos mylėtojų. Aktyvią bibliotekininkę sveikino ir už bendradarbiavimą, kūrybingą jaunuomenės ugdymą, projektų, akcijų, konkursų moksleivijai vykdymą Vydūno gimnazijos bendruomenės vardu dėkojo direktorė Marina Stirbienė, Pamario ir Martyno Jankaus pagrindinių mokyklų pedagogai ir bibliotekininkės, Šilutės ir Žibų pradinių mokyklų atstovai. Šilčiausi ir nuoširdžiausi sveikinimai perduoti nuo miesto lopšelių-darželių „Raudonkepuraitė” ir „Žibutė” mažųjų auklėtinių ir jų vadovių: išsakyti dėkingumo žodžiai už nuoširdžius priėmimus bibliotekoje, edukacines pamokėles, tikslinius užsiėmimus „Margaspalvėje genio kalvėje”, „Kūrybos karuselėje” ir „Mažojo rytmetėlio svetainėje”.
Kolegės pasiekimu džiaugėsi ir rajono bibliotekininkai, linkėję ir toliau nestokoti entuziazmo ir iniciatyvų, pozityvumo ir konstruktyvumo bei geros nuotaikos. Šis jaukus, šiltas susibūrimas pamariečių biblioteką ir jos bendruomenę palydėjo į ateinančius 2012-uosius metus.

vitos_apdovanojimas

 

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai