Naujos elektroninės paslaugos dar šešiuose F. Bajoraičio viešosios bibliotekos filialuose

2012 m. sausio 16 d., Sandra Jablonskienė

Šių metų sausio pradžioje Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios  bibliotekos Degučių, Gardamo, Grabupių, Katyčių, Pašyšių ir Vilkyčių filialuose įdiegta LIBIS SAP (Lietuvos integralios bibliotekų informacijos sistemos Skaitytojų aptarnavimo posistemė) programa, kuria naudojantis bus sudarytos galimybės šioms bibliotekoms automatizuotai aptarnauti savo skaitytojus bei teikti naujas elektronines paslaugas.

Nuo šiol minėtų filialų lankytojai bus aptarnaujami tik su elektroniniais LIBIS skaitytojų pažymėjimais, galiojančiais ne tik toje bibliotekoje, kur jis bus išduotas, bet ir visose Lietuvos viešosiose bibliotekose. Skaitytojo pažymėjimas galios neribotą laiką ir suteiks galimybę naudotis visomis bibliotekos teikiamomis paslaugomis. Juo naudojantis galėsite užsisakyti ir rezervuoti leidinius elektroniniame kataloge (interneto svetainė www.silutevb.lt). Atlikę paiešką bibliotekos elektroniniame kataloge ir radę jums reikalingą leidinį, galėsite jį užsisakyti, tačiau jei šis leidinys jau yra skaitomas ir laisvų egzempliorių fonduose nėra, tuomet  leidinį jūs galėsite rezervuoti. Kai į bibliotekos fondą rezervuotas leidinys bus grąžintas, į  elektroninį paštą jūs gausite pranešimą iki kada galite atsiimti leidinį. Užsakymo ir rezervavimo būklę taip pat galėsite pasitikrinti bibliotekos elektroninio katalogo skyrelyje „Mano sritis”. Užsakę leidinius, jūs turėsite atvykti į biblioteką ir juos pasiimti per tris darbo dienas, priešingu atveju knygos bus grąžintos atgal į fondą.
Dar viena nauja minėtose bibliotekose teikiama paslauga – į skaitytojo elektroninį paštą atsiunčiamas priminimas grąžinti pasiimtus iš bibliotekos leidinius. Jei jūs norėsite prasitęsti knygos grąžinimo terminą, tai galėsite padaryti elektroniniu būdu.

Spausdinti
Facebook komentarai