Savivaldos savaitėje: Kintų naujienos – bibliotekoje

kintai_12012 m. vasario 10 d., Ramutė Mačiulaitienė

Gausus būrys savivaldos narių susirinko į Kintų biblioteką pareikšti ir išsakyti savo nuomonę apie mums visiems aktualius nūdienos klausimus.

Susitikime „Kintų seniūnijos naujienos” dalyvavo ir supažindino susirinkusius, atsakė į jiems rūpimus klausimus Kintų seniūnijos seniūnas Antanas Kližentis, Kintų bendruomenės pirmininkas Pranciškus Viršilas, Kintų seniūnaitė Dalia Barkauskienė, Kintų seniūnijos tarybos nariai Alfonsas Pekarskas, Andrius Varnas, Rita Tarvydienė, Jonas Gečas, tautodailininkas Vaclovas Kiselevičius ir kiti savivaldos nariai.
Kintų seniūnas Antanas Kližentis visus bendruomenės narius supažindino su kintiškių aktualiausia problema, UAB „Minijos nafta” tolimesniais ketinimais”, nurodė, kad Kintų bendruomenė niekada nepasisakė prieš naftos gavybą, bet ir nesutinka su savanaudiška ir agresyvia Bendrovės verslo politika, kuri nukreipta prieš krašto rekreacinius išteklius, visuomenės norą gyventi švarioje ir saugioje aplinkoje”,
Labai aktuali ir opi Kintų vidurinės mokyklos ateitis, reorganizavus ją į dešimtmetę  mūsų vaikai taptų „gatvės vaikais” ir jie jau niekada nebesugrįžtų tęsti pradėtų mokslų.
Kintų šeimininkas Antanas Kližentis supažindino su daugiafunkcio centro, kuriame įsikurs ir Šilutės r savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos filialas (biblioteka) rekonstrukcijos vykdomais darbais. Seniūnas daug laiko ir energijos skiria, kad daugiafunkcis centras būtų gerai rekonstruotas ir įrengtas.
Tautodailininkas, šios žemės žmogus, atvykęs iš Vilniaus, įsikūręs čia Pamaryje, Vaclovas Kiselevičius atėjo netgi su paskaičiavimais kiek kainuotų pasistatyti kintiškiams jėgainę ir tai pasak Vaclovo,  visai realu turėti kitą elektros  alternatyvą
Kintų bendruomenės seniūnaitė Dalia Barkauskienė iškėlė klausimą kodėl iki šių dienų nėra Kintuose gatvių pavadinimų nuorodų, juk tai ypač aktualu atvykusiam svečiui, kuris negali surasti reikiamo adresato.  Kintiškius neramina ir „išdygusi” ant vandens bokšto antena. savivaldos nariai, teigė, kad teks pasidomėti kas ją pastatė be kintiškių žinios.
Linksmiausia buvo kalbėti apie artėjančią šventę Užgavėnes, nutarta, kaip ir senovėje ši šventė yra mūsų visų, kiekvienas tądien galime tapti persirengėliais, linksmintis ir taip išvaryti pabodusią žiemą. Šią šventę kaip ir pernai noriai imasi organizuoti aktyvi Ventės bendruomenė, nes tai šventė kuri ateina iš „apačios”, tiksliau jei bendruomenės nariai” nori švęsti, yra entuziastingi buriasi krūvon, gaminasi  kaukes., juk šventės pirmiausia gimsta kiekvieno iš mūsų širdyse..
Seniūnas Antanas Kližentis  teigė, kad norisi daug padaryti, visų mūsų labui, kad čia būtų ir saugu, ir gražu gyventi, o tai priklauso tik nuo mūsų visų. Pasidžiaugė, kad turi būrį bendraminčių ir patarėjų, aktyvių seniūnijos tarybos narių, kad išvien dirbama su visomis seniūnijoje esančiomis įstaigomis, vystomi gražūs, geranoriški santykiai. Kvietė nelikti  abejingiems ateiti pasiūlyti, išsakyti savo nuomonę ,prisidėti savo idėjomis, darbais , pagalvoti ką aš padariau, ar , prisidėjau prie šventės organizavimo ir ar galiu kritikuoti tai ko nepadariau.
Nors Lietuvoje kaimai tuštėja, Kintams tai negresia, jie  niekados nebus tušti,  Kintai netolimoje ateityje pretenduoja tapti  Klaipėdos „Miegamaisiais  rajonais” arba gražiu „Senjorų miesteliu”, juk niekur kitur nerasi tokio „Dievo kampelio”, o jį kuria tik čia gyvenantys, kuriantys ir  mylintys savo kraštą žmonės.

kintai_2

Spausdinti
Facebook komentarai