Vasario 16 d. minėjimas Bikavėnuose

bikavenai2012 m. vasario 17 d., Daiva Puidokienė

Labai svarbi mūsų  tautos ir valstybės  šventė, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena, kuri  buvo paminėta  Šilutės F. Bajoraičio Bikavėnų filialo bibliotekoje.

Valstybinės šventės minėjimas buvo pradėtas Lietuvos tautiška giesme. Bibliotekininkė Daiva Puidokienė renginį pradėjo eilėmis. Susirinkusiems buvo pristatytos bibliotekininkės paruoštos skaidrės su istorijos įvykiais ir  faktais. Taip pat buvo galima pasižiūrėti filmuotą medžiagą su Šilutės krašto vaizdais skambant  Ovidijaus Vyšniausko  dainai  „Sugrįšiu į Šilutę”. Bikavėnų pradinės mokyklos mokiniai deklamavo B. Brazdžionio, J. Marcinkevičiaus eiles apie Tėvynę. Visus susirinkusius linksmino Bikavėnų vokalinio moterų ansamblio dainos. Mokytoja Valentina Jasaitienė pristatė vaikų kūrybinių darbelių parodą „Gimtosios šalies vizija” . Savo tapybos darbų parodą pristatė Bikavėnuose gyvenanti Romualda Bagdonienė. Gimtosios šalies spalvas perteikianti popieriaus lape. Ji ne tik gražiai piešia, bet ir labai puikiai mezga, siuvinėja  ir gardžiai gamina maistą. Dar pernai pradėtos Bikavėnų bendruomenės kulinarijos pamokos tęsiasi ir šiemet. Moterys renkasi, dalinasi kulinarijos receptais, rodo kaip pasigaminti vieną ar kitą patiekalą.
Galima tik džiaugtis, kad kaime žmonės randa laiko užsukti ne tik į biblioteką paskaityti knygų ar laikraščių, bet ir gausiai renkasi į jos organizuojamus renginius.

bikavenai2

 

Spausdinti
Facebook komentarai