Turnyro „Europrotai“ kova prasidėjo

europrotai22012 m. kovo 15 d., Sandra Jablonskienė

Kovo 14 d. F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje prasidėjo protų kovų turnyras „Europrotai”, kuriame dalyvavo net septynios komandos: „Eurowin”, „Euras”, „Draugelės”, „Euronautai”, „Šilutės galvočiukai”, „Zigzagas”, „Sveika, Europa!”.

Turnyro „Europrotai” metu vyko penki turai, susidedantys iš dešimties klausimų apie Europą: pirmasis – bendrieji klausimai, antrasis – sportas, trečiasis – politika, ketvirtasis – vaizdiniai klausimai, paskutiniame ture komandos turėjo atsakyti į klausimus iš muzikos srities. Teisingi atsakymai buvo vertinami skiriant 1 balą, iš esmės teisingai atsakius į klausimą buvo skiriama 0,5 balo, o neatsakius – balai nebuvo skiriami.
Jau pirmojo turo metu komandos entuziastingai įsijungė į žaidimą ir atsakinėjo į gana sudėtingus klausimus. Po antrojo turo išaiškėjo turnyro lyderiai – komanda „Euronautai”. Nuo jų nedaug atsiliko ir moksleivių komanda „Eurowin” (amžius 9-16 metų). Po paskelbtų antrojo turo rezultatų kova tapo dar įnirtingesnė. Prie stalelių sėdintys komandų nariai karštai diskutavo tarpusavyje ir bandė rasti tinkamus atsakymus.
2012-ieji yra paskelbti Europos aktyvaus senėjimo ir kartų solidarumo metais, todėl tos komandos, kurių sudėtyje buvo žaidėjų iki 18 m. ir virš 50 m., gavo papildomų taškų. Turnyro pabaigoje buvo susumuoti visų penkių turų rezultatai ir galutinėje rezultatų lentelėje pridėti papildomi taškai.
Daugiausiai taškų surinko (24 taškai) ir turnyrą laimėjo komanda „Euronautai”. Antrąją vietą pelnė gimnazistų komanda „Zigzagas” (21,5 taško), trečioji atiteko šmaikščiajai „Draugelių” komandai (17,5 taškai), nuo kurių labai nedaug atsiliko komanda „Eurowin” (17 taškų). Nugalėtojų komandos nariams buvo įteikti prizai, o kitoms komandoms – paguodos dovanėlės.
Kiti „Europrotų” turnyrai vyks kovo 21, 28 ir balandžio 4, 18 dienomis 17.00 val. Visus, norinčius dalyvauti protų mūšiuose, kviečiame registruotis Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje arba paskambinę telefonu 77137. Laukiame naujų ir jau dalyvavusių komandų!

 europrotai1

europrotai3

Spausdinti
Facebook komentarai