Turnyro „Europrotai” finalo nugalėtojai – gimnazistai

europrotai_04_18_0682012 m. balandžio 19 d., Dalia Vasiliauskytė

Balandžio 18 d. įvyko finalinis pavasario turnyro ‚Europrotai” etapas F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Finaliniame etape kova vyko tarp šešių geriausių komandų Šilutėje: „Eurowin”, „Draugelės”, „Euronautai”, „Zigzagas”, „Ereliai”, „Kūlverstukai”.

Kaip ir ankstesniuose turnyruose, penktasis etapas susidėjo iš penkių turų, kuriuose komandos turėjo atsakyti į įvairius klausimus iš mokslo, geografijos sričių, taip pat reikėjo įvardinti vaizdus nuotraukose bei atspėti muzikinius klausimus.
Pirmame ir antrame turuose kova tarp komandų vyko apylygiai, bet prasidėjus trečiajam, kai buvo pateikti klausimai iš mokslo srities, į priekį stipriai įsiveržė Vydūno gimnazijos moksleivių komanda „Eurowin”, atsakiusi net į devynis iš dešimties pateiktų klausimų.
Pasibaigus žaidimui penktojo turnyro nugalėtojais tapo antrą kartą iš eilės puikiai pasirodžiusi komanda „Eurowin” (Domantas Judeikis, Donatas Jarutis, Martynas Siaurusiavičius, Eimantas Šaulitis, Tomas Kontrimas, Gabrielė Dylertaitė ir Paulius Mikužis). Jiems įteikti prizai – atmintukai. Antra ir trečia vietomis dalinosi dvi komandos, taip pat iš Vydūno gimnazijos, „Zigzagas” (Ugnė, Berta, Morta, Linas, Lilija ir Linas) ir „Draugelės” (Gabija, Justina, Karolina, Gabija, Viktorija ir Eglė). Komandoms įteiktos knygos apie savanorystę. Likusios komandos buvo apdovanotos paguodos prizais.
O viso turnyro „Europrotai” nugalėtoja, susumavus visų penkių turų rezultatus, tik 0,5 balo įsiveržusi į priekį ir aplenkusi iki tol pirmavusią komandą „Zigzagas”, tapo komanda „Eurowin”, kuriai įteiktas pagrindinis prizas – stalo žaidimas „Europa”.
Nors pavasario turnyras „Europrotai’ baigėsi, tačiau rudenį įvyks kitas turnyro etapas, kuriame savo jėgas galės išbandyti visi norintieji.

europrotai_04_18_040

europrotai_04_18_047

europrotai_04_18_071

europrotai__04_18_051

europrotai_04_18_066

Spausdinti
Facebook komentarai